Özel okul desteğinde ikinci başvuru sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Özel okul desteğinde ikinci başvuru sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 12:10

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okula devam edecek öğrenciler için verilen eğitim öğretim desteği başvurusunu kaçıranlara yönelik tanıdığı ikinci başvuruların sonuçlarını açıklandı.

Haberin Devamı

Özel okul teşvikinden yararlanmak isteyen öğrenciler TC kimlik numarası ve doğum tarihleriyle www.meb.gov.tr internet adresinden sonuçlara ulaşabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için başvuru ve onay işlemleri 29 Ağustos'ta tamamlandı. 1 Eylül'de eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan özel okullar ve öğrenciler MEB'in resmi internet sitesinde ilan edildi.

Ancak eğitim öğretim desteği başvurusunu kaçıran öğrencilerin isteği üzerine ikinci başvuru ve yerleştirme takvimi hazırlandı.

İkinci başvuru ve yerleştirme takvimine göre, 18 Eylül'e kadar öğrencilerin e-okul üzerinden başvuruları alındı. Destekten yararlanacak öğrenciler de bugün ilan edildi. Adaylar, sonuçlara Bakanlığın http://basvurular.meb.gov.tr/bsv2_4/ookeod/eod/sonuc.aspx?prm=ogrenci internet adresinden TC kimlik numaraları ve doğum tarihi bilgisiyle ulaşabilecek.

Haberin Devamı

Kesin kayıtlar 25-30 Eylül'de

20-23 Eylül'de ise destekten yararlanacak öğrencilerin tercihleri alınacak. Yerleştirme sonuçlarının 24 Eylül'de ilanının ardından kesin kayıtlar 25-30 Eylül'de yapılacak.

Okul öncesi özel kurumlara gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gideceklere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500 lira eğitim öğretim desteği verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!