Mersin’de 12 kişinin öldüğü tren kazasında yeniden keşif yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de 12 kişinin öldüğü tren kazasında yeniden keşif yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 12:02

MERSİN’de geçen 20 Mart’ta 12 kişinin hayatını kaybettiği 3 kişinin de yaralandığı tren kazasıyla ilgili uzman bilirkişilerle kaza yerinde yeniden keşif yaptırılmasına karar verildi.

Haberin Devamı

Olay, merkez Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesi’ndeki hemzemin geçitte meydana geldi. Mersin’den Adana yönüne giden 62028 sefer sayılı yolcu treninin Fahri Kaya yönetimindeki 33 M 1104 plakalı minibüse çarpması sonucu Sinan Özpolat, Oğuzhan Beyazıt, Mine Serten, Onur Adlı, Ayhan Akkoç, Mehmet Akşam, Ünal Acar, Harun Salık, Cavit Yılmaz, Kenan Erdinç, Mustafa Doygun ile Halil Demir yaşamını yitirirken, sürücü Fahri Kaya ile araçta bulunan Servet Çelik ve Uğur Ateş yaralandı.

Olayın ardından başlatılan soruşturmada Fahri Kaya, hemzemin geçit görevlisi 28 yaşındaki Erhan Kılıç tutuklandı. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede yer alan bilirkişi raporuna göre, bariyer görevlisi Erhan Kılıç’ın yüzde 60, TCDD’nin yüzde 30, servis şoförü Fahri Kaya’nın yüzde 10 kusurlu olduğu belirtilirken; Kılıç ve Kaya hakkında taksirle ölüm ve yaralamaya neden olmak suçundan 15 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açıldı.

Mersin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ikinci duruşmaya tutuklu sanıklar Erhan Kılıç, Fahri Kaya ile kazada yaşamlarını yitirenlerin yakınları ve avukatlar katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Şuayip Toprak, kazayı görmediğini ancak tren korna sesini duyduğunu, kazanın bariyerlerin zamanında indirilmemesinden kaynaklanmış olabileceğini ileri sürdü. Tanık Bekir Gözüsarı ise raylarının kenarında bulunan bir firmaya ait vagonlar nedeniyle hemzemin geçide 2 metre kalıncaya kadar trenin gelip gelmediğinin görünemeyeceğini savundu.

Kazadan yaralı kurtulan Servet Çelik ise "Ne tren sesi, ne uyarı sireni ne korna sesi ne de bariyerlerin kapanma sesini duymadım" dedi.

ŞOFÖR: BEN SUÇSUZUM

Tutuklu yargılanan bariyer görevlisi Erhan Kılıç ise savunmasında, "Ben bariyerleri indirirken minibüs şoförü bariyerlere çarpmadan alttan geçti" derken, servis sürücüsü sanık Fahri Kaya ise, "Bu olayda benim zerre kadar suçum yoktur. Bariyer açıktı. Ben geçmek durumunda kaldım. Ben mağdurum. Ailem zor durumda, yeni çocuğum oldu. Bakacak kimseleri yoktur. Tahliyemi talep ederim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına ve alanlarında uzman 5 kişilik bilirkişi heyetinin kaza yerinde keşif yapmasına karar vererek duruşmayı erteledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!