Abdullah Gül Kayseri'de

Güncelleme Tarihi:

Abdullah Gül Kayseride
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 12:31

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere memleketi Kayseri’ye geldi. Çiçeklerle karşılanan Gül, yeni parti kuracağı iddialarıyla ilgili ''"Yeni parti asla yok. Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize yardımcı olacağım" dedi. Daha sonra esnaf ziyareti yapan Gül'e bir mağazada kıymalı pide ikram edildi. Pideyi çok beğenen Gül, "Bizim protokol yemeklerine benzemez ama onlardan daha lezzetlidir. Bu tatları özlemişiz. Çok güzel" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kayseri’ye 3 gün sürecek ziyarette bulunacak Gül’ü havalimanında protokolün yanı sıra çok sayıda hemşehrisi çiçeklerle karşıladı.

GÜLLERLE KARŞILANDI / Foto Galeri

Haberin Devamı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kendini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı. Gül daha sonra konvoy eşliğinde şehir merkezine hareket etti.

Bu arada Abdullah Gül yeni parti kuracağı yönündeki iddialara da cevap verdi.

YENİ PARTİ İDDİASINA YALANLAMA

Bu arada Gül, yaptığı açıklamada, "Yeni parti asla yok. Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize yardımcı olacağım" dedi.

''PROTOKOL YEMEKLERİNE BENZEMEZ AMA DAHA LEZZETLİDİR''

Gül, cuma namazını tarihi Hunat Cami'nde kıldıktan sonra vatandaşların sevgi gösterileri arasında 27 Mayıs Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

GÜL, PASTIRMA KESTİ, KIYMALI PİDE YEDİ / Foto Galeri

Pastırma ve sucuk satışı yapan bir dükkana giren Gül, burada kestiği pastırmaları hem kendisi yedi hem de basın mensuplarına ikram etti. Gül dükkandan çıkarken ikram edilen ayranı içti.

Vatandaşların yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu Gül'e girdiği beyaz eşya mağazasında da kıymalı pide ve üzüm ikram edildi. Beraberindeki heyetle birlikte içerisine maydanoz koyarak yediği kıymalı pideyi çok beğendiğini ifade eden Gül, "Bizim protokol yemeklerine benzemez ama onlardan daha lezzetlidir. Bu tatları özlemişiz. Çok güzel" diye konuştu.

Haberin Devamı

Abdullah Gül Kayseride


Daha sonra girdiği bir baharatçıda Gül'e halk arasında "kedi bacağı" olarak da bilinen cevizli sucuk ile fındık ikram edildi. Esnafla bir süre sohbet eden Gül, ikramları geri çevirmedi.

Kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla da konuşan Gül, daha sonra esnaf ziyaretini sonlandırdı.

AİLESİYLE HASRET GİDERDİ

BABA EVİ ZİYARETİNDEN KARELER

Abdullah Gül babası Ahmet Hamdi Gül’e ait bağ evine geldi.

Annesi Adeviye ve babası Ahmet Hamdi Gül’ün ellerini öperek onlarla fotoğraf çektiren Abdullah Gül, gazetecilerin sorusu üzerine "Elbette baba ocağından daha sıcak bir yer yok"’ dedi. Abdullah Gül evde anne ve babası, kardeşi Macit, yengesi Reyhan, yeğenleri Ahmet ve Salman, kendi oğlu Ahmet Münir ile objektiflere poz verdi. Eve daha sonra kardeşi Macit Gül’ün kayınpederi eski milletvekili Şaban Bayrak da geldi.

Haberin Devamı

Abdullah Gül, akşam da Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun onuruna vereceği yemeğe katılacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!