Isparta’ya 5 bin kişilik öğrenci yurdu

Güncelleme Tarihi:

Isparta’ya 5 bin kişilik öğrenci yurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 11:39

Isparta’da yüksek öğrenim alanındaki barınma sorununu tamamen ortadan kaldıracak projeye başlanıyor. Vali Vahdettin Özkan’ın girişimiyle İstanbul’da yaşayan işadamları yurt yapıp, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) hizmetleri için devlete kiralayacak.

Haberin Devamı

Vali Vahdettin Özkan’ın İstanbul’da yaşayan işadamlarıyla kurduğu iletişim Isparta’ya büyük bir yatırım olarak dönüyor. İstanbul’da yaşayan bir grup Ispartalı işadamı, Vali Vahdettin Özkan’ın desteğiyle yükseköğrenim barınma sektöründe önemli bir yatırıma imza atacak.

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde Vali Özkan başkanlığında işadamı Atakan Yazgan’a ait restoranda konuya ilişkin toplantı yapıldı. Ispartalı işadamları, Ak Parti Isparta milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat Gevrek’in de katıldığı toplantıda, işadamları Mustafa Kaya ile Cengiz Aydemir’in önderlik ettiği 5 bin kişilik yurt projesi görüşüldü.

Ispartalı işadamlarının finansmanıyla yurdun yaptırılıp Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne kiralanması konuşulurken, yurdun yeriyle ilgili olarak da İl Özel İdaresi’ne ait Mensucat Fabrikası yanındaki arsanın talep edilmesi gündeme geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!