4’üncü hafta nakil sonuçları ve boş kontenjanlar bugün açıklanacak

Güncelleme Tarihi:

4’üncü hafta nakil sonuçları ve boş kontenjanlar bugün açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 11:17

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ( TEOG) sonuçlarına göre yapılacak nakil işlemlerinin dördüncü haftasında, ortaöğretim kurumlarında oluşan boş kontenjan sayısı bu akşam açıklanacak.

Haberin Devamı

TEOG sistemi bünyesinde yerleştiği lisede eğitim görmeyi tercih etmeyenler için uygulanan nakil döneminin 4’üncü haftası geride kaldı. İstemediği veya evinden uzak bir liseye yerleştirilen öğrenciler 15-18 Eylül tarihleri arasındaki 4’üncü nakil döneminde istediği okula gitmek için dilekçe verdi. Buna göre TEOG sınavı sonrası ve liseler arası nakil işlemleri yapmak isteyen öğrenciler için 4’üncü nakil sonuçları ve liselerde kalan boş kontenjanlar bugün açıklanacak.
Öğrenciler, sonuçlara Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden TC kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerine ulaşabilecek.
TEOG nakilleri önümüzdeki hafta da devam edecek. Öğrenciler 22-25 Eylül tarihleri arasında gitmek istedikleri okul için nakil dilekçesi verecek. Bakanlık ise yerleştirme sonuçlarını 26 Eylül Cuma günü açıklayacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!