Üstümüzden bir Gaga geçti

Salı akşamı İstanbul’dan Lady Gaga geçti. Gelişinden, gidişine kadar her dakika takip edilen yıldız, akıllarda uzun süre kalacak harika bir konsere imza attı ve turnesine devam etmek üzere önceki gün İstanbul’dan ayrıldı.

Haberin Devamı

Aylardır beklenen konser için İTÜ Stadyumu’nu dolduran yaklaşık 25 bin müzik sever konser boyunca sanatçıya şarkılarında eşlik etti.

Doritos’un sponsorluğunda Pozitif Live’ın düzenlediği konser tahmin edildiği kadar ne trafiği kitledi, ne de metronun kapasitesini zorladı. Ben konser alanına saat 20:00 gibi girdiğimde güvenlik kontrolü noktalarında kuyruklar artık azalmıştı. Sahnede Lady Gaga öncesi kalabalığı var gücüyle coşturmaya çalışan Lady Starlight vardı.

Üstümüzden bir Gaga geçti

Gün boyunca nerdeyse bütün haber kanallarının ve gerek canlı yayınlarla bağlanarak haber verdiği gerekse web sitelerinden duyurdukları Lady Gaga’nın birbirinden renkli ‘little monster’ları konserin büyük çoğunluğunu oluşturuyordu. Bu renkli kitlenin yanında aslında beni en çok sevindiren bir sürü küçük çocuk hayranının da bu konserde olmasıydı. Her biri ebeveynini yanına alarak konserdeki yerini almıştı. Çocuk yaşta sevdiği bir dünya yıldızı şehrine gelmişken, bunu kaçırmayıp konserini izleyebilmenin büyük bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda çocuklarının bu isteğini kırmayıp onlarla bu konsere gelen tüm ebeveynlere benden binlerce Oscar gitti.

Haberin Devamı

Sahneye tam zamanında çıkan Gaga, İstanbul’dan önceki turne programında da olduğu gibi ‘Artpop’ ile açılışı yaptı. ‘G.U.Y’ ve ‘Donatella’dan sonra ilk kostüm değişikliği için kulise giden sanatçı şarkılarının arasında Türkçe ‘sizi seviyorum’ diyerek kalabalığı kendinden geçirdi. Şarkılara stadın her köşesinden katılım yoğunken tribünlerde izleyenlerin konsere eşliği gerçekten muhteşemdi. Sadece yeni albümünden değil eski albümlerinin en hit şarkılarına da yer veren Gaga özellikle ’Poker Face’ i söylemeye başladığında stadı dolduran kalabalık şarkıyı marş kıvamında söylüyordu diyebilirim. Nerdeyse 3 şarkıda bir kıyafet değiştiren Gaga kulise koşup gittiği sürelerde sahneyi bir saniye boş bırakmayan dansçıları ve grubu kalabalığı müziksiz ve şovsuz bırakmadı.

Haberin Devamı

Üstümüzden bir Gaga geçti

Konserin solo bölümüne gelindiğinde, piyanosunun başına geçen Lady Gaga kalabalıktan bir hayranını yanına alıp piyano sandalyesinde birlikte oturdu. Yanına aldığı genç hayranının İranlı bir genç kız olması, konserini izlemek için bunca yolu katedip gelmesine duygulanan Gaga, ‘Yoü & I ‘ ı muhteşem bir şekilde söyledi. Hemen ardından ‘Born This Way’i de piyano eşliğinde söyleyen sanatçı, özellikle bu bölümdeki söylediği şarkıların ardından LGBT bireylerini onurlandırarak, bayraklarını gururla sallamaları söyledi, onlarla tekrar tekrar çok gurur duyduğunu belirtti. Belirtmeden geçemeyeceğim, tüm konseri göz önüne alırsak sanırım pop şarkıları bir yana, özellikle jazz havasında söylediği bu iki şarkı bence gecenin en güzel performansıydı. Gaga’nın ne kadar güzel bir sesi olduğunu bu şarkılardaki performansıyla bir kere daha görmüş olduk.

Haberin Devamı

Konserde giderek artan enerji ‘Bad Romance’, ‘Judas’, ‘Alejandro’, ‘Applause’ un çalındığı anlarda tepe noktasına ulaştı diyebilirim. Attığı her adımı profesyonelce düşünen Lady Gaga, İstanbul’dan giderken yeteri kadar iz bırakmak istemiş olacak ki, ‘Bad Romance’ öncesi kostüm değişimini sahnede canlı canlı yaptı. Sırtı bizlere dönük şekilde 3 yardımcısının kendisini giydirmesiyle şovunun en ses getiren kısmını da böylece gerçekleştirmiş oldu ve konserin manşeti olan ‘Sahnede Soyundu’ haberi için istenen malzemeyi de böylece vermiş oldu.

Üstümüzden bir Gaga geçti

Tüm kıyaslamalara ve benzetmelere rağmen belirtmek gerekli, Lady Gaga elbette bir Madonna değildir. Konseri de Madonna’nın konseriyle kıyaslanacak bir konser değildir. Sahne şovu, İTÜ’deki koşulların elverdiği detayda şov ve müzikal kalite bakımından olabildiğinin en iyisiydi diye düşünüyorum. Diğer yandan Gaga’yı Türkiye’deki ilk konserinde Türk hayranlarının ilgisi ziyadesiyle memnun ettiğine eminim. Benzer şekilde hayranlarının da bu dünya starını nihayet canlı canlı izleyerek mest olduklarına kalıbımı basarım.
Bana sorarsanız nefis, renkli, özgürlüğün dibine kadar müzikle iç içe olduğu harika bir konser yaşadık Gaga sayesinde. Keşke her sene gelse de hepimiz içimizdeki bu renkleri daha çok görsek, dinlesek, hep birlikte eğlensek!

Haberin Devamı

BU HAFTA SONU NELER VAR? MÜZİK DOLU ORMAN

Üstümüzden bir Gaga geçti

Cumartesi nerdeyse yazdan kalma müzik etkinlikleriyle dolu bir gün olacak.

Life Park’ta yeşilliklerin içinde harika bir konser günü geçirmek isteyenlere müjde sizleri harika bir konser bekliyor.

‘Birlikte Hayata’ sponsorluğuyla gerçekleşecek olan konserde sahneye ilk olarak Duman çıkacak. Saat 17:00’te kapılarını açan etkinlikte, 18:00’da sahne alacak olan Duman ile Life Park yaz bitmeden dolu dolu bir müzik ziyafetine tanık olacak. Müzik dolu Life Park ormanında Duman’ın ardından Türk pop-rock müziğnin efsanelerinden olan MFÖ 21:00’da sahnede olacak. Müzikseverlerin dikkatine, yazın son güzel havalarını bu açıkhava konserleriyle değerlendirmek isterseniz Life Park sizin adresiniz.

Haberin Devamı

WOODKID İSTANBUL’DA

Üstümüzden bir Gaga geçti

Ormandan şehre geri dönersek, Küçükçiftlik Parkı’nda benim de uzun süredir merakla beklediğim bir etkinlik var. Bu sene 5.si düzenlenen Adidas All Originals İstanbul birbirinden mühim isimleri ağırlıyor.

Saat 16:00’da başlayacak olan etkinlikte Felix Da Housecat, Chlöe Howl, Fakepakt, Gaye Su Akyol ‘un yanı sıra büyük bir merakla beklediğim Woodkid sahne alacak. Woodkid’in harika sahne performansını, ‘The Golden Age’, ‘Iron’, ‘Run Boy Run’ ı canlı canlı izleyecek olacağım için gerçekten sabırsızlanıyorum!

Kendinize bir kıyak geçin, yolunuzu Cumartesi Maçka’ya çevirin bu müzik şöleninden bir parça almadan hiçbir yere gitmeyin derim.

Yazarın Tüm Yazıları