Ebola: Gine'de sağlık ekibi 'ölü bulundu'

Güncelleme Tarihi:

Ebola: Ginede sağlık ekibi ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 10:14

Gine'de Ebola'ya karşı halkı bilgilendirmek için dolaşan sağlık görevlileri ve gazetecilerden oluşan ekibin bir kısmı ölü bulundu.

Haberin Devamı

Ebola: Ginede sağlık ekibi ölü bulundu


Gine hükümeti sözcüsü Albert Damantang Camara, sekiz ceset bulunduğunu, bunlardan üçünün ekipteki gazetecilere ait olduğunu açıkladı.

Ekip salı günü ülkenin güneyindeki Nzerekore şehri yakınlarındaki Wome köyünde, köy halkı tarafından saldırıya uğramıştı. Köylüler grubu taşlamış, saldırıdan sonra üç doktor ve üç gazeteciden haber alınamıştı. Wove köyü Gine'de salgının ilk görüldüğü yerlerden biri.

Saldırıdan kurtulan bir gazeteci, saklandığı sırada köylülerin kendilerini aradıklarını duyabildiğini söylemişti.

Ebola: Ginede sağlık ekibi ölü bulundu
Camara, cesetlerin bir ilkokulun bahçesindeki lağımda bulunduğunu ve ölenlerin "köylüler tarafından soğukkanlılıkla öldürüldüğünü" söyledi.

Haberin Devamı

Cinayetlerin nedeni henüz net değil ancak bölgedeki gazeteciler halkın büyük kısmının sağlık görevlilerine güvenmediğini, teşhisin kesin ölüm anlamına geldiğini düşünerek yetkililerle işbirliği yapmayı reddettiğini söylüyor.

Geçen ay aynı bölgede sağlık ekipleri bir pazar yerini dezenfekte ederken, ekibin insanlara Ebola bulaştırdığına dair dedikoduların çıkması sonucu gösteriler yapılmıştı.

SİERRA LEONE'DE 'EVDE KALMA' ÇAĞRISI
Bu arada Ebola salgınını kontrol altına almaya çalışan Sierra Leone, 6 milyonluk halkına üç gün boyunca evlerinden çıkmama çağrısı yaptı. Bu esnada gönüllüler, kapı kapı dolaşıp yeni Ebola vakalarını tespit etmeye çalışırken, virüsün yayılmasını da önlemeye çalışacak. Uygulamayı eleştirenler ise bunun doktorlar ve halk arasındaki güven ilişkisini zedeleyeceğini söylüyor.

Ebola: Ginede sağlık ekibi ölü bulundu

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise, AIDS salgınından sonra tarihinde ikinci kez bir sağlık sorununu "uluslararası güvenliğe ve barışa tehdit" ilan etti. Konsey Ebola salgını ile ilgili bu kararı oybirliği ile aldı.

Haberin Devamı

İlk önce Liberya'da ortaya çıkan Ebola virüsünün henüz bir tedavisi bulunmuyor. Aşı çalışmaları ise devam ediyor.

Virüsün ortaya çıktığı mart ayından bu yana Ebola'dan ölenlerin sayısı Batı Afrika'da 2600'ü geçti. Yetkililer toplamda 20 bin insanın virüsle enfekte olabileceğini söylüyor.

Ebola: Ginede sağlık ekibi ölü bulundu



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!