Sophia Loren 80 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Sophia Loren 80 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 01:20

İtalyanların en az makarna ve pizza kadar ünlü ismi, sinemanın divası Sofia Loren, bugün 80’inci yaş gününü kutluyor. Loren’i yönetmen oğlu Edoardo Ponti’yle konuştuk.

Haberin Devamı

İtalyan’a sormuşlar “Makarnadan başka neyiniz var?” diye “Sophia Loren” yanıtını vermiş. Çocukluğu sefalet içerisinde geçmiş. Sonra bir güzellik yarışması, ardından 15 yaşında sette karşılaştığı film yapımcısı Carlo Ponti’ye âşık olmuş. 37 yaşındaki evli adama önce yaşamadığı baba şefkati ile yaklaşmaya çalışmış. Sonra adeta sığınmış, Napoli bataklığından çıkarak bir ikona haline gelmiş.

Sophia Loren 80 yaşında

Sophia Loren, gerçek adıyla Sofia Villani Scicolone, bugün 80 yaşına basıyor. O zamanlar İtalya’da yasak olan boşanmaya takılmış, sevdiği adamla evlenebilme düşü. 28 yaşında ‘La Ciociara’ (Kızım ve Ben) ile Oscar heykelciğini havaya kaldırmış. Hollywood’a kapağı atınca tüm erkek rol arkadaşlarından flört teklifleri almış. Marlon Brando, Cary Grant, Clark Gable... Hepsini nezaketle geri çevirmiş. İtalya’da boşanma yasallaşınca sevdiği tek adam Carlo Ponti eşinden ayrılarak nihayet kendisi ile Meksika’da evlenmiş. Sonra çok istediği iki çocuğu Carlo Jr. ve Edoardo’yu doğurmuş. 2007’de eşi Carlo Ponti ölünce dünyası yıkılmış. Oğullarını, gelinlerini, torunlarını bir araya getirerek yanına almış. Yeni bir hayata açılmış. “Şöyle bir geçmişime baktığımda ne mesleğime ne aileme nankörlük ettim. Hangi bataklıktan, nasıl çıktığımı biliyorum. Bunu ilk ve son aşkım Carlo Ponti’ye borçluyum” diyor büyük yıldız. 80. doğum gününü kutlayan Sophia Loren’i oğlu Edoardo Ponti’yle konuştuk.

Haberin Devamı

ANNE YERİNE SİNYORA DEDİM

Sophia Loren 80 yaşında

Sophia Loren’i siz nasıl tanımlarsınız?

-O, bir gökkuşağı gibidir. Renkten renge girer bunu yaparken de aşkı, düş kırıklığını, tutkuyu, coşkuyu, umutsuzluğu, mutluluğu, mutsuzluğu, iyiliği, kötülüğü rahatlıkla ayırt eder. Akıllıdır, tutucudur, güçlüdür, inatçıdır. Ama her şeyden önce savaşı sonra sefaleti görmüş, ardından şöhrete ulaşmış ancak her zaman kocasını sevmiş, ailesine düşkün, mütevazı bir kadın olarak ayakta kalabilmiş bir annedir. Bir de Napolili olmasıyla hayat boyu gurur duymuştur. Onun için Napoliten olmak bir ayrıcalıktır.

Haberin Devamı

Sophia Loren 80 yaşında

Annenizle ilk kez yönetmen-oyuncu olarak kameralar arkasında ve önünde bulundunuz. O anlarda neler hissettiniz?

-Öncelikle eser çok güzeldi. Jean Costeau’nun tek perdelik ‘The Human Voice’ (İnsan Sesi). Sette asla anne-oğul durumu yaşanmadı. Hatta ‘Anne’ yerine zaman zaman ‘Sinyora’ diye hitap ettim. Burada annemin oyunculuğunu tekrar keşfederek bir kez daha hayran kaldım. Çok ciddiydi. Çekimler boyunca -ki 6 hafta sürdü- ne istediysem yaptı. Provalara bile gerek kalmadı. İşte renkten renge uçmanın, bir gökkuşağı olmanın, sonra bunu bütün heybetiyle yansıtmanın zevki bu olsa gerek. Kısacası harika bir deneyimdi.

Haberin Devamı

Sophia Loren 80 yaşında

Bir süredir annenizle yapışık yaşıyorsunuz adeta. Ve Sophia Loren 80 yaşına basıyor. Bunu nasıl karşılıyor?

-Annemin yaşıyla hiçbir zaman sorunu olmadı. Doğasını olduğu gibi karşıladı ve karşılıyor. Babam Carlo Ponti’ye çok âşıktı. Ölümü onu sarstı. Elbette iki oğlu, ben ve müzisyen kardeşim Carlo Jr. onu hiç yalnız bırakmadık. Gelinleriyle, torunlarıyla iç içe yaşamaktan çok mutlu. Böylesine güzel bir insanın oğlu olmak sadece gurur verir daha ne istenebilir ki! Doğum günün kutlu olsun sevgili annem.

Sophia Loren 80 yaşında

İki oğlu Carlo Jr. (solda) ve Edoardo Ponti ile.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!