SEV’den 1,5 asır sonra İstanbul’da yeni bir lise

Güncelleme Tarihi:

SEV’den 1,5 asır sonra İstanbul’da yeni bir lise
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 09:40

Sağlık ve Eğitim Vakfı, 1,5 asır sonra yeni bir Amerikan koleji olan SEV Amerikan Koleji’nin (SAC) resmi açılışını yaptı. Açılışta konuşan SEV Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Aydede; “Yaklaşık birbuçuk asır sonra yeni bir Amerikan koleji açmanın gururunu yaşıyoruz” dedi

Haberin Devamı

Kuruluşları 1800’lü yıllara uzanan Üsküdar, İzmir ve Tarsus Amerikan kolejlerinin bağlı olduğu Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV); bir buçuk asır sonra ilk kez yeni bir Amerikan koleji açtı. Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarını aynı çatı altında buluşturan Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), 70 milyon liralık yatırımla yaptığı SEV Amerikan Koleji (SAC) eğitime başladı.

2014-2015 eğitim ve öğretim yılında öğrenci alan SEV Amerikan Koleji (SAC), İstanbul Çekmeköy’de eylül ayında kapılarını açtı. Bu yıl hazırlık ve birinci sınıf öğrencileriyle ders başı yapan SAC’nin resmi açılışı Çekmeköy kampüsünde oldu. Resmi açılışa; SEV Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı Şevket Sabancı, SEV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlter Turan, SEV Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Aydede ile vakıf üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Haberin Devamı

“200 YILLIK GELENEĞİN ÜRÜNÜ”

Açılış töreninde konuşan Sağlık ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlter Turan şunları söyledi:
“SEV’in kuruluş tarihinin 1968 olmasına rağmen 200 yıllık bir eğitim geleneğini taşıdığını vurguladı: “Biz iki asır öncesinin eğitim geleneğinden gelirken, günümüz koşullarına göre de kendimizi yeniden şekillendirebiliyoruz. Bu becerimizle, bugün artan ve değişen eğitim taleplerini karşılayabilecek yeni okulumuzu kurduk. Sosyal, iyi donanımlı, özgüvenli, sorumlu ve duyarlı dünya bireyleri yetiştirmek istiyoruz. Biz vakıf üyeleri, tamamen gönüllü olarak, kendi vaktimizi ayırarak vakıfta çalışıyoruz. Mutlulukla görüyorum ki 200 yıllık gelenek, gönüllü çalışmalarla bugün bu okulu eğitim hayatımıza kazandırdı.”

“BİR HAYAL GERÇEK OLDU”

Sağlık ve Eğitim Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Aydede de SEV camiası olarak büyük bir heyecan ve gurur yaşadıklarını söyleyerek, “Bu duyguyu 1997 yılında SEV ilköğretim okullarını açmak için koşuştururken yaşamıştık. Bugün geldiğimiz nokta, ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Açtığımız okulların ülkemizin eğitim ihtiyacına ne kadar büyük bir katkı sağladığını görüyoruz. Bugün ise bir hayalin gerçekleşmesinin, 150 yıl sonra ilk kez bir Amerikan koleji açmanın sevincini yaşıyorum. SEV Amerikan Koleji projesinin gerçekleşmesinde emeği herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!