Hızlı tren inşaatındaki tünelde yangın

Güncelleme Tarihi:

Hızlı tren inşaatındaki tünelde yangın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 09:25

Bursa’yı Bilecik üzerinden Eskişehir, Ankara, Konya ve İstanbul’a bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren İnşaatı’nın Demirtaş mevkiinde devam eden tünel inşaatında yangın çıktı. İzolasyon maddelerinin alev alması sonucu çıkan yangının, gerekli önlemlerin alınmasından sonra kendi kendine sönmesi beklendi.

Haberin Devamı

Yüksek Hızlı Tren inşaatının Bursa’nın Demirtaş Mevkii’nde bulunan ve yaklaşık 500 metre uzunluğunda olan tünelde, bu sabah saat 08.30 sıralarında, monte edilen izolasyonlardan yangın çıktı.

Haberin Devamı

Yangını fark eden işçiler kısa süreden tünelden dışarı çıkartıldı. Haber verilmesi sonucu Büyükşehir Belediyesine ait 7 itfaiye aracı, 112 Acil Servis’in 3 ambulansı ve çok sayıda polis ekibi olay yerine yönlendirildi.

Tünel içersinde su birikintisi ve çamur olduğunu öğrenen itfaiye ekipleri, izolasyon maddelerinin yanarak sönmesi için tünel çevresinde beklemeye başladılar.

Çıkış nedeni belirlenemeyen yangınla ilgili soruşturmaya başlandı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Bursa’yı Bilecik’e bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren inşaatınnın tünelinde çıkan yangın ile ilgili açıklama yapan TCDD 1’inci Demir Yolu Grup Müdürü Aşkın Gıcır, "Yangın Yüksek Hızlı Tren inşaatımızın 4 nolu tünelinde su izalasyonu için mebrantalar yapılırken yaşandı. İşçi arkadaşlar hemen tünelden çıkartıldı. Tünelin sadece 48 metrelik bölümünde zarara yol açan yangın kendi kendine söndükten sonra çalışmalar tekrar başlayacak" dedi.

Haberin Devamı

TCDD'DEN AÇIKLAMA

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Bursa'yı Bilecik'e bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren inşaatınnın tünelinde çıkan yangın ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bugün saat 08.30'da, Bursa Yüksek Hızlı Tren hattı 4 no.lu tünel inşaatında, ilk belirlemelere göre 'hasır çeliğin bir kısmının spiral ile kesilmesi esnasında çıkan kıvılcımların keçe ve mebranı tutuşturması' nedeniyle yangın çıkmıştır. Yangın kısa sürede kontrol altına alınmış ve tamamen söndürülmüştür. Olay esnasında tünelde çalışan işçiler kısa sürede tahliye edilmiştir. Olayda herhangi bir yaralanma veya dumandan etkilenme olmamıştır. Konu incelenmektedir."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!