Mühüre molotof

Güncelleme Tarihi:

Mühüre molotof
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 01:52

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Kürtçe eğitim veren binanın mühürlenmesinden sonra başlayan olaylar önceki gece de sürdü.

Haberin Devamı

Hakkâri merkez ile Yüksekova’da, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik- Hareketi üyesi oldukları öne sürülen kişiler Eski Cezaevi Kavşağı'ndaki Cumhuriyet İlkokulu ile Ortaokulu'nu hedef aldı. Göstericiler, 4 katlı binanın pencere ve kapılarını kırıp içeriye molotof atarak ateşe verdi. Okulun birçok yerinden alevler yükselirken, göstericiler zırhlı polis araçlarıyla dağıtılmaya çalışıldı. Aynı saatlerde Mezarlık Mahallesi'ndeki Gazi İlk ve Ortaokulu da 2’nci kez molotoflu saldırıya uğradı. Yüzleri poşulu bir grup gösterici, Hakkâri'nin Gazi Mahallesi'ndeki Anadolu Lisesi’ne de molotoflarla saldırdı. Diyarbakır Sur ilçesindeki İskenderpaşa İlkokulu’na ise önceki gece PKK’lılar ses bombalı ve molotof kokteylli saldırı düzenledi. Saldırıda molotof kokteylleri okulun bahçesi ve giriş katına isabet etti. Olayda maddi hasar meydana gelirken, okul yöneticileri ve polis olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Genelkurmay Başkanlığı ise dün Diyarbakır’ın Lice ilçesi Dallıca mahallesindeki Dallıca İlkokulu’nun, Silvan ilçesi Dağcılar mahallesindeki Dağcılar İlkokulu ve Çaldere mahallesindeki Çaldere İlkokulu’nun terör örgütü mensupları tarafından yakıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

1 HAFTADA 26 OKUL YAKILDI

Son saldırılarla birlikte PKK, 12 Eylül’den bu yana Diyarbakır’da 10, Hakkari’de 7, Şırnak’ta 6, Muş’ta 3 olmak üzere 26 okulu yakmış oldu. Teröristlerin yaktığı 26 okuldan az hasar olanlarda, onarımın ardından eğitime devam edilirken, çoğunda eğitim faaliyetleri aksadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!