Kayıtdışı varsa gıda güvenli olmaz

Güncelleme Tarihi:

Kayıtdışı varsa gıda güvenli olmaz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 01:47

GIDA Perakendecileri Derneği’nce (GPD), ‘Ortak Gelişim - Tüketici Odaklı Tedarikçi ve Perakendeci Verimliliği’ başlığı altında her yıl düzenlenmesi planlanan kongrenin ilki dün gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İmalatçıların, tedarikçilerin ve perakendecilerin bir araya geldiği kongrede, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ithalata dayalı perakendecilikle sürdürülebilir büyüme sağlanamayacağını belirtti. Tüketici söz konusu olduğunda gıda güvenliği en önemli konular arasında yer aldığının altını çizen Bahçıvan, “Kayıtdışılığın olduğu bir yerde gıda güvenliğinden söz edilemez. Kayıtdışılık sektör içerisinde bir tehdit oluşturuyor. Sorunun çözümünü sadece devletten beklememeliyiz. Nereden geldiği nasıl üretildiği bilinmeyen gıda halk sağlığı için en büyük tehdidi oluşturur” diye konuştu.


36.5 milyarı bulan modern gıda perakendeciliği cirosunun 2018 yılında 60 milyar doları bulacağını ifade eden GPD Başkanı Nihat Özdemir, toplam gıda perakendeciliği cirosunun ise o tarihte 200 milyar dolara ulaşacağının tahmin edildiğini belirtti. Özdemir, sektörün şu anda 200 bin kişiye istihdam sağladığını ve 275 bine ulaşacağını söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ise Türkiye’de şu anda 80 milyon nüfus yaşadığını, bu kadar nüfusa rağmen tarımsal ürün ihracatını yüzde 450 arttırdıklarını söyledi. Tarımsal ürün üretim değerini 23 milyar dolardan 62 milyar dolara çıkardıklarını söyleyen Mirmahmutoğulları, Tarım Bakanlığı olarak gıda alanında çok önemli tedbirler aldıklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!