‘Türkiye’de kriz çıkmaz’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye’de kriz çıkmaz’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 01:47

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, 17 ve 25 Aralık sürecinde “iktidarın düşmesi için ekonomiyi bozmayı deneyenlerin” olduğuna dikkat çekerek; Merkez Bankası’nın 2014 yılı başında faizin artırılması için yapılan spekülatif ataklara karşı doğrudan döviz satışına gittiği işaret etti.

Haberin Devamı

O dönemde yurtdışından tek bir hesaptan 2.5 milyar dolarlık çıkış talebinin geldiğini belirten Zeybekci, “Türkiye’de bu sırf kriz çıkması için o gün denendi” dedi.
Bir dizi program için İzmir’de bulunan Zeybekçi, bunun arkasında iyi niyet olduğunun düşünülemeyeceğini belirterek “Türkiye’ye desteğimiz olsun, 2.5 milyarlarını alalım’ diye iyi niyetli bir şey düşünebilir misiniz? Neden alır? Paraya ihtiyacı varsa dünyada başka bir yerde dolar mı yoktu? Oradan alamaz mıydı? Yurtdışındaki bir hesaptan Türkiye’den 2.5 milyar dolarlık bir alım. Sırf kriz çıksın diye; o gün denendi” diye konuştu.
Zeybekçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün de söylüyorum. Kim isterse istesin Türkiye’de kriz çıkmaz. Çünkü şu anda kamunun, kamu borçlarının milli gelire oranı 28 Avrupa Birliği üyesi ülkesinin 25’inden daha iyi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!