Genelkurmay: 'Sizler için yapılan hiçbir şey...'

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay: Sizler için yapılan hiçbir şey...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 16:57

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Gaziler Günü nedeni ile bir mesaj yayımladı. Yaptığı yazılı açıklamada Özel, "'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' düşüncesiyle cepheye koşan, 'Vatan sağ olsun!' nidalarıyla canlarını seve seve feda etmeyi göze alarak girdikleri muharebeler sonucunda "Gazi"lik unvanını hak eden kahraman vatan evlatlarımızın 'Gaziler Günü' kutlu olsun" dedi

Haberin Devamı

"FEDAKARLIK TİMSALİ GAZİLERİMİZ"
Gaziler için kanınızla suladığınız her toprak parçasını varlığınızla ebedî vatan yaptınız, diyen Genelkurmay Başkanı Özel, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları ve Kahraman Gazilerimiz, Bugün, Sakarya Meydan Muharebesi'nde yaralanmasına karşın zafer kazanılana dek cepheden ayrılmayıp kahramanca savaşarak büyük bir fedakârlık örneği sergileyen Eşsiz Komutan Mustafa Kemal ATATÜRK'e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, 19 Eylül 1921 tarihinde "Gazi"lik unvanı ve "Mareşal" rütbesi verilişinin 93'üncü yıl dönümü; aynı zamanda, ülkesine ve milletine adanmışlığın, kahramanlık ve cesaretin abideleşen sembolleri kahraman gazilerimizin şeref ve şan günüdür. "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır." düşüncesiyle cepheye koşan, "Vatan sağ olsun!" nidalarıyla canlarını seve seve feda etmeyi göze alarak girdikleri muharebeler sonucunda "Gazi"lik unvanını hak eden kahraman vatan evlatlarımızın "Gaziler Günü" kutlu olsun.

Haberin Devamı

Genelkurmay: Sizler için yapılan hiçbir şey...
Gazi binbaşı: Asıl işi yapan şehitler

Anadolu'nun fatihi Alparslan'dan, Osmanlı Devletinin Kurucusu Osman Gazi'ye, Plevne Müdafii Gazi Osman Paşa'dan Devletimizin Kurucusu Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e, şanlı tarihimize damga vuran büyük kahramanlar ve İstiklâl Savaşı başta olmak üzere, Kore'de, Kıbrıs'ta ve İç Güvenlik Harekâtında bu onura erişen Mehmetçiklerimiz nezdinde destanlaşan gaza ruhu ve gazilik geleneği, kültürümüzde derin izler bırakmış yüce bir kavramdır. Kore'de Destanlaşan, Kıbrıs'ta Bayraklaşan, İç Güvenlikte Vatanlaşan Cesaret, Kahramanlık ve Fedakârlık Timsali Gazilerimiz, Sizler, Kore'de sergilediğiniz civanmertlikle, insanlığın yüce değerlerini koruyup dünya barışına katkı sağladığınız kadar, Kore halkının gönlünü kazanarak iki ülke arasında kurulan dostluk köprüsünün de mimarları oldunuz. Kıbrıs'ta soydaşlarımızın yaşadığı insanlık dramına son vermek için giriştiğiniz haklı mücadeleyle, sadece soydaşlarımız için değil, tüm Kıbrıs halkları için barış ve güven ortamının tesis edilmesinde büyük rol oynadınız. 30 yılı aşkın süredir devam eden teröristle mücadelede canınız ve kanınız pahasına, ayak bastığınız ve ay yıldızlı şanlı bayrağımızı dalgalandırdığınız her dağı, her tepeyi, kanınızla suladığınız her toprak parçasını varlığınızla ebedî vatan yaptınız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"SİZLER İÇİN YAPILAN HİÇBİR ŞEY EŞSİZ HİZMETLERİNİZİN KARŞILIĞI OLAMAZ"
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Gaziler Günü nedeni ile yayımladığı mesajında şunları kaydetti: "Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, "Bu milletin evlatlarının fedakârlıkları, kahramanlıkları için kıyaslanacak örnek bulunamaz... Böyle evlatlara ve böyle evlatlardan oluşan ordulara sahip bir millet, elbette hakkını ve bağımsızlığını bütün anlamıyla korumayı başaracaktır. Böyle bir milleti bağımsızlığından mahrum etmeye kalkışmak, boş bir hayaldir." sözleriyle yücelttiği şanlı Ordumuzun gözü pek mensupları olarak, gösterdiğiniz cesaret ve kahramanlıkla "Gazilik" onuruna erişip asil milletimizin gönlünde ve hafızasında hak ettiğiniz müstesna yeri aldınız. "Ya şehit ol ya gazi!" diyerek sizleri bu kutsal ocağa gönderen anne ve babalarınızdan birer emanet olarak gördüğümüz siz değerli gazilerimiz ve aile fertleriniz; sergilediğiniz cesaret, feragat ve fedakârlıklarla her türlü takdiri hak ediyorsunuz. Sizler için yapılan hiçbir şey, bu eşsiz hizmetlerinizin bir karşılığı veya bedeli olamaz. Bugün milletçe, dünyanın en güzel coğrafyalarından birinde birlik ve beraberlik içerisinde, bağımsız ve hür olarak yaşıyor olmamızı; vatanı, milleti ve kutsal saydığı değerleri uğrunda, tüm varlığını bir an bile düşünmeden feda eden aziz şehitlerimize ve siz değerli kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz. Bilmenizi isteriz ki, mazisi insanlık tarihi ile başlayan ve her geçen gün milletimizin engin sevgi ve desteğiyle daha da güçlenen Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, aziz şehitlerimizin ve siz kahraman gazilerimizin bize emanet ettiği mukaddes vatan toprağını ve rengini şehitlerimizin ve gazilerimizin kanından alan şanlı al bayrağımızı her türlü tehdide karşı korumak, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmak azim ve kararlılığındayız. Gaziler Günü vesilesiyle, başta Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken, tedavileri devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyor; hayatta olan gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile bireylerine şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!