Okul kantinlerde ‘gıda’ denetimi

Güncelleme Tarihi:

Okul kantinlerde ‘gıda’ denetimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 02:06

Sincan Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, Bakanlığın yayınladığı genelgenin ardından okul kantinlerinin denetlenmesine başladı. Ekipler, besin değeri düşük, obeziteye ve dengesiz beslenmeye sebep olabilecek gıdaların satılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü, “Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı” kapsamında, okul kantinlerinin de denetlenmesini öngören genelge doğrultusunda Sincan Belediyesi zabıta ekipleri harekete geçti.

Zabıta ekipleri, kantinlerde gazlı içecek, kızartma, cips gibi besin değeri düşük obeziteye ve dengesiz beslenmeye sebep olabilecek gıda ve içeceklerin satılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Öğrencilerin sağlıklı beslenmesi için kantinlerde ayran, süt, taze sıkılmış meyve suyu, meyve ve yoğurt gibi kalsiyum ve vitamin içeren ürünlerin satılması gerektiğini hatırlatan ekipler, denetimlerinin devam edeceğini kaydetti.

SAĞLIK İÇİN MÜCADELE

Haberin Devamı

Kantin denetimleriyle ilgili Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek bozuk beslenme alışkanlıklarına bağlı hastalıklardan korunabilmesi ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanabilmeleri için mücadele ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!