En büyük hayali Kukumav’ı göremedi

Güncelleme Tarihi:

En büyük hayali Kukumav’ı göremedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 15:44

Tutkunu olduğu Beşiktaş’ın maçından motosikletiyle evine dönerken lüks bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 41 yaşındaki Gökhan Keptiğ’in ölümü yakınları ve ailesini hüzne boğdu. “Kukumav” isimli bir aşk romanı üzerinde çalışan ve fotoğrafçılık yapan Keptiğ’in ölümüne sebep olan alkollü sürücünün serbest bırakılması ise ailenin tepkisini çekti. Savcılık alkollü sürücü Zafer K.’yi tutuklama istemiyle sevk ettiği mahkemenin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Haberin Devamı

Beyoğlu’nda bar işletmeciliği yapan 41 yaşındaki Gökhan Keptiğ pazartesi gecesi Beşiktaş-Rizespor maçından sonra motosikletiyle evine dönerken Feriköy Yokuşu’nda lüks bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Yapılan kontrolünde alkollü olduğu ortaya çıkan lüks aracın sürücüsü 39 yaşındaki Zafer K. ise polisler tarafından gözaltına alındı.

İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Zafer K., motosikletin hızla gelerek kendi şeridine girdiğini ve çarptığını söyledi. Savcılık ise sürücünün alkollü olması nedeniyle şüphelinin tutuklanmasını talep etti. Savcılık kararında “Söz konusu olayda şüphelinin alkollü halde iken araç kullandığı, karşı yönden gelmekte olan maktülün aracı ile çarpışma yaşandığı, olay sonrasında maktülün vefat ettiği, şüphelinin de olayda kusurlu olduğu değerlendirilmektedir. Şüphelinin 5271 sayılı CMK’nın 100. maddeleri uyarınca” tutuklanmasını talep etti.

Nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği ise “Taksirle ölüme neden olma suçundan” sevk edilen şüpheliyi serbest bıraktı. Mahkeme gerekçesinde “Her ne kadar da tutuklanması talep edilmiş olsa da, atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, şüphelinin olayda tali kusurlu olması, maktülün ters şeritte ve asli kusurlu oluşu, şüphelinin alkollü oluşunun kazanın oluşumunda herhangi bir etkisinin görülmeyişi” nedeniyle serbest bırakıldı. Mahkeme kararı ise hayatını kaybeden Gökhan Keptiğ’in ailesinin tepkisine neden oldu.

“EGE’YE TAŞINACAKTIK”

Haberin Devamı

Gökhan Keptiğ’in ablası Ayfer Keptiğ ise kardeşiyle birlikte kurdukları hayallerin yarım kaldığını söyledi. Kardeşinin son olarak “Kukumav” isimli bir aşk romanı üzerinde çalıştığını söyleyen Ayfer Keptiğ şunları anlattı:
“Birlikte Ege köylerine taşınma planımız vardı. Çocuklarımızı alıp sakin bir hayat yaşayacaktık. İstanbul’un yoğunluğundan çok sıkılmıştı. Orada ev bakıyorduk. Gökhan dünyalar tatlısı bir insandı. Çocuğuna çok düşkündü. Fotoğrafçılığı çok severdi. Öğrencilere fotoğrafçılık dersi verirdi. Dergilere fotoğraf ve yazılar gönderirdi. Aynı zamanda bar işletirdi. İnsanlara faydalı olabilmek için elinden geleni yapardı. En son Kukumav isimli bir kitap üzerinde çalışıyordu. Bu kitapta aşk hikayeleri anlatıyordu. Kitabıyla ilgili yayın evleriyle görüşmeye başlamıştı. Kitabı şu an baskı aşamasında.

OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Haberin Devamı

Gökhan Keptiğ’in avukatı Ercan Eroğlu ise müvekkilinin ölümüne sebep olan alkollü şoförün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Ercan Eroğlu “Kazanın meydana geldiği yol çift şeritlidir. Gökhan sürekli kask takarak motosiklet sürer. Kaza anında kask bulunamamış. Kasksız motosiklet sürdüğü söylendi. Ancak Gökhan kask takmadan yola çıkmaz. Kaza günü Olimpiyat Stadı’ndan eve dönüyordu. Bu kadar mesafeden kask takmaması imkansız. Zaten MOBESE görüntülerini istedik. Görüntülerde her şey ortaya çıkacak. Kaza yapan kişinin serbest bırakılmasına itiraz edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!