Ormanda sporun merkezi olacak

Güncelleme Tarihi:

Ormanda sporun merkezi olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 01:09

Bolu Belediyesi, turizm ve spor kenti hedefini hayata geçirmek için bir dizi projeyi uygulamaya koyacak. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ‘Kent Ormanı’ projesiyle, kent ile ormanı kardeş yapacaklarını söyledi. Yılmaz, yeni projeye en çok ilgininse Ankara’dan gelmesini beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’nun muhteşem doğası ile dünyanın en önemli coğrafi özelliklerine sahip olduğunu vurgulayarak, yürüttükleri projelerle, tüm spor dallarının yapılabileceği bir kent inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yılmaz, Ankara’ya iki saat uzaklıktaki Bolu’da outdoor sporların yapıldığı bir kent olma yolunda hızla ilerlediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bolu yemyeşil doğası, ormanları, gölleri, dağlarıyla hemen hemen her sporun yapılacağı bir kent olacak. Şu anda bile daha yolun başında olmamıza rağmen ATV motoruyla safari, rotaları çıkarılmış treyking güzergahları, kamp alanlarıyla büyükşehir insanına spor yaparak dinlenme imkanı sunuyoruz. Ailecek yapılacak aktiviteler yanında özellikle şirketlere yönelik grup aktiviteleri için de çok uygun tarzda yeniliklerle adrenalin tutkunu her yaştan vatandaşımızı bekliyoruz.

Haberin Devamı

Ankara’dan ve İstanbul’dan gelecek misafirlerimiz D-100 Karayolu’nun Abant Kavşağında bulunan 131 hektarlık spor ve rekreasyon fonksiyonlarının yanında doğayla iç içe küçük ölçekli konaklama alanları barındıracak olan Kent Ormanı’nda, hemen yollarının üstünde diledikleri sporları yapabilecekleri bir alana kavuşacaklar. Kent Ormanı’nın ulaşımı kolay, tüm alt yapısı outdoor sporları için tasarlanmış olacak ve aynı zamanda doğaya minimum müdahaleyi yapacak tasarımlarla spor tutkunlarının favori mekanı olacak.”

Turizm orucunu bozacağız

Bolu’da üç kuşaktan beri turizmcilik yapan, Amerika’da da 10 yıl boyunca bu sektörde önemli başarılara imza atan Bolulu İnan Kalaycı da, yeni kurduğu acentayla Bolu Belediyesi’nin projesine önemli katkılar sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bolu’ya gelen turistlerin otellere hapsolduğunu kaydeden Kalaycı, “Yani Bolu’da bu kadar gezilip görülecek yerler varken Bolu turistini otellerden alıp gezdirecek Bolu’yu olması gereken derinliği ve güzelliği ile yaşatacak bir organizasyon bulunmamakta idi. Ben buna hep ‘Bolu gayri ihtiyari bir turizm orucu tutuyor’ dedim. MyOsvi adındaki organizasyonumuzla, Bolu turizmine hareket kazandıracağız” diye konuştu. Kalaycı, Bolu’da ATV ile geziden inanç turlarına, balıkçılıktan kampçılığa, dağcılıktan yamaç paraşütüne kadar her türlü doğa sporunun yapılabileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!