Şampiyonlar Ligi'nde haftanın 10 olayı

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar Liginde haftanın 10 olayı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 15:11

Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları Salı ve Çarşamba günü oynanan maçlarla başladı.

Haberin Devamı

Futbolun 1 numaralı organizasyonunda mücadele eden 32 takım kozlarını paylaşırken oynanan ilk maçlar sonunda toplam 43 gol atıldı. Porto ve Roma en farklı skorları alan takımlar olurken, futbolseverler 457 şut izledi. İşte rüyalar liginin ilk haftasında yaşanan ve sizler için derlediğimiz 10 olay;


1-Roma’da Tiki Taka: Barcelona ile alıştığımız pas oyununun Devler Ligi’ndeki son temsilcisi Roma oldu. İtalyan ekibi 720 pas yaparken bunların 681’inde başarılı oldu. %95 pas isabetiyle oynayan ekipte Radja Nainggolan (107), Pjanic (107) ve Keita (98) ilk maçlar sonunda pas konusunda ilk üç sırayı alan futbolcular oldu.

2-Üç golle giriş yaptı: Porto’nun 6-0’lık Bate Borisov galibiyeti Devler Ligi’nin en farklı skoru olurken Yacine Brahimi attığı üç golle gecenin yıldızı oldu. Cezayirli futbolcu kariyerinde ilk kez forma giydiği Şampiyonlar Ligi grup maçlarında hat-trick yaparak tarihe geçti.

Haberin Devamı

3-Ronaldo rekora koşuyor: Real formasıyla çıktığı 52 Şampiyonlar Ligi maçında 53'üncü golünü atan Ronaldo, turnuvadaki toplam gol sayısını da 68'e çıkardı. Ronaldo böylece Messi'nin 1 gol önünde Devler Ligi tarihinin en golcü 2. oyuncusu konumuna yükseldi.


Şampiyonlar Liginde haftanın 10 olayı



4-
Liverpool’un dönüşü: Ludogorets karşısında son dakikalarda bulduğu gollerle galibiyete ulaşan Liverpool, hem gruplara 3 puanla başladı hem de 5 yıllık bir aradan sonra yeniden Şampiyonlar Ligi’ne döndü. Kaptan Gerrard son dakikada attığı penaltı golüyle gemisini kurtaran isim oldu.

5-Roma ve Porto’dan rekor: Şampiyonlar Ligi’nde gecenin en farklı skorlarını Roma ve Porto elde ederken iki takım da önemli rekorları geride bıraktı. Roma ilk kez bir Şampiyonlar Ligi’nde 5 gol ve üstü atarken, Porto ise 20 yıl sonra bir Devler Ligi maçında 5 gol atmayı başardı.

6-Zlatan’ın burnu kıymetli: PSG’nin dün akşam Ajax ile oynadığı maçta Zlatan İbrahimovic bir kez daha farkını gösterdi. Eski takımının 74.dakikada kullandığı serbest vuruş sırasında barajın içinde duran İbrahimovic takım arkadaşlarının aksine önce burnunu korumayı tercih ederek tüm dikkatleri üzerine çekti.

7-Immobile’den gollü başlangıç: Dortmund’un Arsenal’i 2-0 yendiği maçta galibiyeti getiren isimlerden Ciro İmmobile yeni takımındaki ilk golünü Devler Ligi’nde attı. 45 metreden aldığı topla yaklaşık 6 saniyede kaleye giden Immobile gecenin en klas gollerinden birini attı.

Haberin Devamı

8-Kalesini gole kapattı: Maribor’un evinde Sporting Lizbon ile 1-1 berabere kaldığı maçın kahramanı Jasmin Handanovic oldu. Kalesine gelen 27 şutta adeta devleşen Handanovic, Nani’nin 80.dakikada attığı gole kadar 10 kritik kurtarış yaptı.

9-Galatasaray’da protesto: Anderlecht ile TT Arena’da oynadığı maçtan 1-1’lik beraberlik ayrılan Galatasaray’da seyircinin protestosu karşılaşmanın önüne geçti. Taraftarlar, takımın yıldız futbolcuları Selçuk İnan ve Burak Yılmaz’ı sık sık ıslıkladılar.


Şampiyonlar Liginde haftanın 10 olayı



10-
Atletico’ya Yunan şoku: Yunan ekibi Olympiakos geçen sezonun finalisti Atletico Madrid’i 3-2 yenerken Devler Ligi’ne de önemli bir başlangıç yapmış oldu. Geçen sezon finale kadar, 12 maçta 9 galibiyet ve 3 beraberlikle, namağlup gelen Atletico Madrid bu unvanını daha ilk maçtan kaybetmiş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!