Melih Gökçek: Aylin hanım ishal olmuş, dua etsin dizanteri, veba da olabilirdi

Güncelleme Tarihi:

Melih Gökçek: Aylin hanım ishal olmuş, dua etsin dizanteri, veba da olabilirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 15:23

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın oturduğu sitede ekiplerin inceleme yaptığını belirterek, "Kaçak bir su kuyusu açılmış. Kaçak su kuyusunda klor kullanılmıyor, ilk tespitimiz bu. Klor kullanılmayan yerde her türlü hastalık geçebilir. Aylin hanım ishal olmuş, dua etsin dizanteri, veba da olabilirdi" dedi.

Haberin Devamı

Gökçek, Atatürk Kültür Merkezinde, "Agrotec 2014 18. Uluslararası Tarım Fuarı"nın açılışına katıldı.

Açılış öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Gökçek, ASKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin CHP'li Nazlıaka'nın villasının bulunduğu Gaziosmanpaşa'daki sitede inceleme yaptığını söyledi.

"CHP milletvekilleri ile ideolojik sivil toplum örgütlerinin" Ankara'da bir kampanya başlattığını ifade eden Gökçek, kampanyanın Ankara'nın suyunun pis ve ishal yaptığı yönünde olduğunu, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın başrolde bulunduğunu iddia etti.

Ekiplerin depoyu kontrol ettiğini ve deponun felaket halde olduğunu dile getiren Gökçek, şöyle devam etti:
"Kaçak bir su kuyusu açılmış. Kaçak su kuyusunda klor kullanılmıyor, ilk tespitimiz bu. Klor kullanılmayan yerde her türlü hastalık geçebilir. Aylin hanım ishal olmuş, dua etsin dizanteri, veba da olabilirdi. İşin enteresan tarafı maalesef kaçak bir boruyla da şebeke suyu çekmişler, rezaletin daniskası.

Bugün gördüğünüz depo, temizlenmiş hali. Aylin hanım talimat vermiş, gazeteciler gelebilir depoyu temizleyin demiş. Kalkacaksın 'ishal oldum' diye bağıracaksın, kaçak su kullanacaksın, kaçak kuyu açacaksın, kaçak kuyuda mikroplu suyu kullanacaksın ondan sonrada Ankara Büyükşehir Belediyesine çamur atacaksın, adamın suratına işte böyle çamur yapışır kalır."

"Çok ciddi para cezası alacaklar"

"Kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği için konuyu yargıya taşıyacakmısınız?" sorusu üzerine Gökçek, "Kesinlikle yargıya taşıyacağım. Minimum 15 maksimum 40 bin liraya kadar daire başına ceza gelecek çünkü geriye doğru gitmek mümkün. 2001 yılından itibaren başlayacak, çok ciddi para cezası alacaklar. Ayrıca kaçak su kullandıkları için 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası var, o mahkemenin takdirine bağlı" yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!