Ortaokula imam hatip lisesi sınıfı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ortaokula  imam hatip lisesi sınıfı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 15:00

Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nde, 19 Mayıs Ortaokulu’nun 6 sınıfının, yer darlığı sıkıntısı yaşayan İmam Hatip Lisesi’ne verilecek olmasına tepki gösteren veliler, okul bahçesinde döviz ve pankartlarla eylem yapıyor. Okul Aile Birliği Başkanı Özlem Ahir, "Okulumuzun sadece ortaokul olarak eğitime devam etmesi kararı alınıncaya kadar eyleme devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Alaşehir İmam Hatip Lisesi’nin mevcut binasındaki sınıfların yetersiz geldiğini belirterek ilçe ve il milli eğitim müdürlüğünden ek sınıf talep etmesi üzerine çalışma başlatıldı. Bu kapsamda 19 Mayıs Ortaokulu’nun 6 sınıfının İmam Hatip Lisesi’ne tahsis edilmesi gündeme geldi. Bunu öğrenen veliler, yeni eğitim öğretim yılının başladığı geçen pazartesi gününden itibaren ’Okulumuza Dokunmayın’ eylemlerine başladı. Sınıfların İmam Hatip Lisesi’ne tahsis edilmemesi, eğitimin sadece ortaokul olarak sürdürülmesi için İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe veren veliler kendilerine olumlu bir cevap verilene kadar eyleme devam edeceklerini belirtti. Veliler bugün de okul bahçesinde toplanıp pankart açtı.

Okul Aile Birliği Başkanı Özlem Ahir, "Edindiğimiz bilgilere göre, söz konusu lise, öğrenci kapasitesini taşıyabilecek imkanlara sahip. Özellikle 19 Mayıs Ortaokulu’nun seçilmesinde bir kasıt olduğunu düşünüyoruz. Uygulamanın bir an önce durdurulması için Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe yazdık. Okulumuzun ortaokul olarak eğitime devam etmesi kararı alınıncaya kadar eyleme devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Veliler okul değiştirdi

Alaşehir İmam Hatip Lisesi’ndeki en üst katın yatılı pansiyon olduğunu belirten Ahir, pansiyonun uygun bir yere taşınıp bu katın sınıf olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Okulda bunun yanı sıra 2 mescit, 1 kütüphane, 2 arşiv odası, 4 müdür ve yardımcı odası bulunduğunu ifade eden Özlem Ahir, "Okulun alt katı da bütünüyle yemekhane. Bu bölümlerin bir kısmı sınıf olarak tahsis edilirse bizim okulumuzdan 6 sınıf almaya gerek kalmaz. İki okulun aynı binada hizmet vermesi, eğitim bütünlüğüne ve kalitesine zarar vereceği gibi, fiziki açıdan zaten yetersiz olan okulda öğrencilerin uyumu açısından da çok büyük sıkıntılar doğurabilir. Burasının imam hatip olacağını öğrenen veliler, çocuklarını başka okullara aldırdı. Beden eğitimi dersi için soyunma odası, yabancı dil laboratuvarı ve resim atölyesi bulunmayan okulumuzda bu eksikliklerin giderilmesi için çalışma yapılacağı yerde İmam Hatip Lisesi’ne sınıf tahsis edilmesi doğru değil" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!