Nicole, Grace Kelly olursa

Yılın beklenen iki yapımı gösterimde: İkonik prensesin hayatını anlatan “Monako Prensesi Grace” ve gizemle örülü aksiyon “Labirent: Ölümcül Kaçış.” Nick Cave hayranlarının baştacı edeceği “Dünyada 20.000 Gün” ve Bora Tekay’ın yeni komedi harikası “Böcek” ise haftanın en iyi seçenekleri arasında.

Haberin Devamı

Monako Prensesi Grace

Grace of Monaco

Yönetmen: Olivier Dahan

2014/Fransa-ABD-Belçika/97’

20. yüzyılın ikonik isimlerinden Monako Prensesi Grace Kelly’nin bir yıllık hayatına odaklanan film, Kelly’nin sinemaya olan özlemi ile iki çocuk annesi, monarşik Avrupa Prensliği ve Prens III. Rainier’ın eşi olmanın getirdiği görevlerin arasında sıkışmasını anlatıyor. Grace Kelly’i Nicole Kidman’ın canlandırdığı filmde Tim Roth, Frank Langella ve Paz Vega rol alıyor. Proje aşamasındayken bile Oscar’a gözünü diken film ne yazık ki bu isteğine ulaşamayacak görünüyor, çünkü dışarıdan gelen eleştiriler film hakkında pek iyi şeyler söylemiyor. Yine de Kelly’nin hep büyüleyici ve ışıltılı duran dünyasına bakmak ve Kidman’ın oyunculuğunu merak edenler kaçırmayacaktır.

Haberin Devamı

Cave’le her gün güzel

Dünyada 20.000 Gün

20.000 Days on Earth

Yönetmen: Iain Forsyth, Jane Pollard

2014/İngiltere/97’

40 yıllık müzik hayatı boyunca unutulmaz bestelerin yaratıcısı olmuş şarkıcı, söz ve müzik yazarı Nick Cave’in yaşamındaki 20.000. günü izlemeye davet eden film, sanatçının hayranlarının kaçırmaması gereken bir belgesel. Cave’in sözlerini yazdığı ve ilk melodilerini oluşturduğu bestelerini nasıl canlı bir şova dönüştürdüğünü anlatan film, sanatçının Kylie Minogue, Warren Ellis ve Ray Winstone gibi isimlerle yaşadığı anlara da ortak ediyor bizi. Sundance’te En İyi Yönetmen ve En İyi Kurgu ödüllerini alan “Dünyada 20.000 Gün”, sadece bu haftanın değil yılın da en iyilerinden, kaçırmayın!

Yaşarsam neyi seçeceğim belli

Eğer Yaşarsam

!f I Stay

Yönetmen: R.J. Cutler

2014/ABD/107’

Mia hayatında karşı karşıya kalacağı en zor kararın Juillard’da müzik hayallerinin peşinden gitmek ile hayatının aşkı Adam’la beraber olmak için farklı bir yol izlemek arasında olacağını sanıyordur. Fakat ailesiyle çıktığı bir yolculukta yaşanan trafik kazası bir anda her şeyi değiştirir; şimdi Mia’nın hayatı pamuk ipliğine bağlıdır. Gayle Forman’ın çok satan romanından uyarlanan filmde “Carrie” ve “Kick-Ass” filmlerinden hatırlayacağınız Chloë Grace Moretz başrolde. Aşk filmlerinin iflah olmaz tutkunuysanız “Eğer Yaşarsam”ı sevebilirsiniz ama filmin fena halde ergenlere yönelik olduğunun altını çizelim.

Haberin Devamı

Yerli işi suç filmi

Kanunsuzlar

Yönetmen: Barış Erçetin

2014/Türkiye

İso ve Cengo kısa yoldan para kazanmanın yollarını arayan iki arkadaştır. Aldıkları son iş aslında oldukça kolaydır: Onlara verilen paketi başka bir şehre götürüp teslim etmek... Ama meraklarına yenilen ikili, paketin içinde ne olduğuna bakar ve belayla dolu bir maceraya atılırlar. Barış Erçetin’in bu ilk yönetmenlik denemesi suç filmlerinden hoşlananlar için cezbedici olabilir.

Bu Labirent’ten çıkış yok

Labirent: Ölümcül Kaçış

Maze Runner

Yönetmen: Wes Ball

Thomas yukarı doğru hareket eden bir asansörde uyanır. Kapılar açıldığında kendini bir grup yaşıtıyla bulur. Bu koloni onu bir kayranda karşılar. Kayran devasa büyüklükteki duvarların çevrelediği geniş bir alandır. Thomas‘ın aklı bulanmış, nerede olduğunu, nereden geldiğini, ailesinin kim olduğunu, geçmişini ve hatta kendi ismini dahi hatırlayamamaktadır. 2009’da yayınlandığı yıl, çok satan kitaplar listesine ilk sıralardan girmiş aynı adlı kitaptan uyarlanan “Labirent”in, “Açlık Oyunları’’, “Sineklerin Tanrısı’’, “Küp” filmleri ile “Lost” dizisinin karışımı diyebiliriz. Yılın beklenen filmlerindendi, aksiyon ve gizemi bir arada isteyenler kaçırmasın.

Haberin Devamı

Kült olmaya aday

Böcek

Yönetmen: Bora Tekay

2014/Türkiye

“Fasulye”den beri sadece TV işleri yapan Bora Tekay, 14 yıl aradan sonra sinemaya geri dönüyor. Tekay’ın “Amatör oyuncu ve kameramanlarla çekilmiş deneysel bir sahte belgesel” sözleriyle tanımladığı film, sevdiği kızla evlenmek isteyen bir adamın aşkını kanıtlamak için film çekmeye çalışmasının eğlenceli hikayesini anlatıyor. “Fasulye” sıradışı mizahıyla sinemamızın kült yapımlarından biri olmuştu; “Böcek”in de ondan kalır yanı yok. Komedi arayanlar için doğru adres.

Yazarın Tüm Yazıları