Binicilik şöleni

Güncelleme Tarihi:

Binicilik şöleni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 02:06

Cumhurbaşkanlığı Kupası ile birlikte 3 kupa için, farklı kategorideki biniciler, Ankara Atlı Spor Kulübü’nde zorlu bir mücadele verecek.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TRT 50. Yıl Kupası, binicilik engel atlama yarışmaları, bugün Ankara Atlı Spor Kulübü’nde başlıyor. 3 gün sürecek müsabakalara; yıldız, genç, yetişkin ve usta kategorilerinde biniciler katılacak.

Federasyon Başkanı Tunç Çapa ile Atlıspor Kulübü Başkanı Sencer Güneşsoy, kupalar haftasının biniciliğin şöleni olduğunu belirtip, “Cumhurbaşkanlığı Kupası, en önemli organizasyonlarımızdan. Usta biniciler, bu kupayı kazanmak için mücadele edecek” diye konuştu.

Çapa, Polonya’daki Milletler Kupası’nda; Ömer Karaevli, Çağrı Başel, Sencer Can ve Hüsnü Dinç’ten oluşan milli takımın, 13 ülke arasında birinci olduğunu hatırlatıp, şöyle konuştu:

“Bu başarı ile Türk biniciliği zirve yaptı. Bunun yanında, yıldızlar İtalya’da 2. oldu. Binicilerimiz, uluslararası alanda 1-5.’lik arasında, 33 derece elde etti. Usta biniciler, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanmak için Batı Avrupa ve Olimpiyat normlarındaki, 145 cm baraj ve 155 cm final yüksekliklerinde yarışacak. Milli takımın olimpiyat kotası için önünde bir engel var. Orada da birinci olursak, bunu başaracağız. Olimpiyatta ferdi yarışma hakkı için de kalifikasyonlara giriyoruz. Bunlardan birini Türkiye’ye almaya çalışıyoruz. 18-19 Ekim’de Atatürk, 29 Ekim’de de Cumhuriyet Kupaları’nı İzmir’de düzenleyeceğiz.”

Haberin Devamı

Sencer Güneşsoy ise uzun bir aradan sonra Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Atlı Spor Kulübü’nde yapacaklarını belirtip, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın organizasyon için kendilerine büyük destek verdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!