Kalbinde 8 delik olduğu 42 yaşında fark edildi

Güncelleme Tarihi:

Kalbinde 8 delik olduğu 42 yaşında fark edildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 15:40

Konya'nın Ereğli ilçesinde nefes darlığı ve kalp çarpıntısı şikayetiyle gittiği hastanede kalbinde 8 delik olduğunu öğrenen şahıs ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatı yapan doktor vakanın tıp tarihine geçebilecek nitelikte olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Olay, Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşandı. Kalp çarpıntısı ve nefes darlığı şikayetiyle özel bir hastaneye başvuran İbrahim Eldemir'e ayrıntılı tetkikler uygulandı. Kalbinde 8 delik olduğu belirlenen Eldemir'e acilen ameliyat olması gerektiği, aksi takdirde ilerleyen zamanlarda kalp ve akciğer nakli gerekebileceği söylendi. Ameliyata alınan Eldemir'in kalbindeki delikler, yine kalbin etrafından alınan zarlarla kapatıldı.

Ameliyatın ardından doktorlarına teşekkür eden Eldemir, son iki aya kadar herhangi bir rahatsızlığı olmadığını belirterek, "Nefes darlığı ve kalp çarpıntısı şikayetiyle hastaneye başvurduğumda kalbimde delik olduğunu duyunca çok şaşırdım." dedi.

Yorgunluğunun ve halsizliğinin hastalıktan olduğunu fark ettiğini aktaran Eldemir, 42 sene kalbindeki delikle yaşadığını dile getirdi. Eldemir, "Araştırma yapılmadan önce kalbimdeki delik sayısını 4 olarak biliyorduk. Sonraki araştırmada 8 delik olduğu saptandı. Hocalarım ameliyat etti. Çok şükür iyiyim." diye konuştu.

42 SENE KALBİ DELİK YAŞAMIŞ

Özel Konya Medicana Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Niyazi Görmüş, çok enteresan bir ameliyat yaptıklarını bildirdi. Prof. Dr. Aykut Düzenli'nin hastayı kontrol ettiğini belirten Görmüş, "Küçük bir kesi yapılarak ve kalbin etrafından aldığımız zarlarla delikleri kapattık. Güzel bir ameliyat oldu. Eğer ameliyat olmasaydı ileride kalp ve akciğer nakli gerebilirdi. Şimdi olmasa da ilerisi için sıkıntı oluşturacaktı. Ameliyat ettikten sonra durumu düzeldi. Enteresan olan hastamızın kalbinde 8 delik vardı. Bu 8 delik benim şimdiye kadar gerek ulusal, gerek uluslararası basında görmediğim bir rakam. Çok ender bir durum." ifadelerini kullandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!