Emre Can ve Yunus Mallı Alman milli takım yolunda

Güncelleme Tarihi:

Emre Can ve Yunus Mallı Alman milli takım yolunda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 12:55

Löw, Dünya Şampiyonu Alman milli takım kadrosuna genç yetenekleri monte etmek için kolları sıvadı. Listenin üst sıralarında Emre Can ile Yunus Mallı da yer alıyor.

Haberin Devamı

Almanya'da artık milli takımda göçmen futbolcuların oynayıp oynamayacağı tartışma konusu bile değil. Joachim Löw, milli takım kadrosunu oluştururken futbolcunun kökenini hiç dikkate

Emre Can ve Yunus Mallı Alman milli takım yolunda
almazken, ülkede de bu konu artık kanıksandı. Löw, futbolcunun milli takıma neler verebileceğinin hesabını yapıyor. Bunun için de Brezilya'da Dünya Şampiyonu olan kadroya yeni takviyeler peşinde. Milli takıma monte edeceği futbolcular arasında Liverpool'lu Emre Can ve Mainz 05'de forma giyen Yunus Mallı da bulunuyor. Her iki futbolcunun ismi de listenin ilk sırasında yer alıyor.

EMRE ORTA SAHADA
Bayern Münih'ten sonra Leverkusen'e transfer olan Emre Can, bu sezon başında 12 Milyon Euro karşılığında İngilizlerin efsane takımı Liverpool'a geçti. Alman genç milli takımlarının tüm kademelerinde forma giyen Emre Löw'ün yeniden kurmaya çalıştığı milli takımda düşündüğü futbolcuların başında geliyor. Tekniğinin yanı sıra fizik gücü de çok yüksek olan Emre, orta sahada defans ağırlıklı oynuyor. Löw, Schweinsteiger ve Sami Khedira'nın sık sık sakatlanmalı ve Lahm'ın da milli takımı bırakmasının ardından bu pozisyon için en uygun isim olarak Emre Can'ı düşünüyor. Emre'nin yaşının 20 olması da genç futbolcunun milli takımdaki şansını artırıyor.

Haberin Devamı

YUNUS H

Emre Can ve Yunus Mallı Alman milli takım yolunda
IZLI GELİŞİYOR
Löw'ün listesinde bulunan başka bir Türk kökenli isim ise Maniz'da dört yıldan beri futbol oynayan 22 yaşındaki Yunus Mallı. 18 yaşından beri Bundesliga'da top koşturan Yunus, U21 Alman milli takım forması giyiyor. Genç yaşına rağmen hem milli takımlarda hem de Bundesliga'da yeteri kadar tecrübe toplayan Yunus, milli takıma çağrılırsa, orta sahanın sağında görev yapacak. Sağ ayağını iyi kullanan genç futbolcu, gole yakın da oynuyor. Yunus, üstün tekniğinin yanı sıra defansif özellikleriyle de oynadığı takımlara katkı sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!