İş yerleştirme oranlarında artış

Güncelleme Tarihi:

İş yerleştirme oranlarında artış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 01:12

ÇALIŞMA ve İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, 2011 yılından bugüne istihdam sağlama çalışmalarındaki işe yerleştirme oranının artarak devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı


Dünya çapında bir sorun haline gelen işsizliğin İzmir'de ve tüm Türkiye'de en aza indirgenmesi için istihdam sağlama çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden İl Müdürü Kadri Kabak, "İşgücü Piyasası Araştırması (İPA) sonucunda karşılanamayan meslekler için meslek edindirme kursları açılması çalışmalarımız da devam ediyor. 2014 yılının ilk sekiz ayında düzenlediğimiz 951 meslek edindirme kursuna katılım gösteren 7 bin 424 kursiyerden 3 bin 799'unun meslek sahibi olmasına katkı sağladık" dedi.
İzmir İl Müdürlüğü'ne bağlı 5 adet hizmet merkezinde, toplamda 247 iş ve meslek danışmanının görev yaptığını söyleyen İŞKUR İl Müdürü Kabak, koordinasyonları il müdürlüğünce yapılan danışmanların 2014 yılı başından Ağustos ayı sonuna kadar toplam 95 bin 88 görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

Haberin Devamı


"SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİYLE HAREKET EDİYORUZ"
Gerçekleştirdikleri istatistik çalışmalarını değerlendiren Kadri Kabak şöyle konuştu:
"2012 yılından bugüne işe yerleştirme oranlarında büyük artış gözlemliyoruz. Bu artışta etkinlikler ve kurslar da büyük önem arz ediyor. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerin sayısı ve gördüğü ilginin getirisi olan başarının gururunu yaşıyor, sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ederek, var gücümüzle çalışıyoruz. İzmir'de 2008-2012 tarihleri arasında beş yılda toplam 35 bin kişi İŞKUR kanalı ile işe yerleştirilirken, yeni yapılanmamız ile sadece 2013 yılında İzmir'de 48 bin 320 kişi kurumumuz aracılığı ile işe yerleştirildi."
İl Müdürü Kadri Kabak, 29 Ağustos - 7 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen 83. İzmir Enternasyonal Fuarı'na katıldıklarını ve yoğun ilgi gördüklerini de dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!