İşte yarın camilerde okunacak hutbe

Güncelleme Tarihi:

İşte yarın camilerde okunacak hutbe
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 12:26

Almanya’da Müslüman cemaatleri ilk kez teröre ve nefrete karşı ortak dilde konuşacak. Cuma namazından sonra hutbe okunacak ve “Kin ve nefreti kalbinizden kazıyın” denilecek.

Haberin Devamı

ALMANYA’da bir ilk... Müslüman cemaatleri tüm dünyayı şoke eden IŞİD terörüne karşı ortak dilde konuşacak. Yarın 2 bini aşkın camide kin ve nefreti kalbinizden kazıyın diyen bir hutbe

İşte yarın camilerde okunacak hutbe
okunacak. Cuma namazından önce Münih’te imamlar cüppeleriyle televizyon kameraları karşısına geçerek, ortak açıklama yapacak. Ortak açıklama özetle şöyle: Irak ve Suriye’deki dramatik gelişmeler biz Müslümanları başkalarından daha az değil, çok daha fazla dehşete düşürmüştür. Çünkü burada inanılmaz biçimde suiistimal edilen ve saptırılmak istenen bizim dinimizdir. Bu nedenle biz buna karşı kararlıca karşı çıkıyoruz.

ORTAK HUTBE

Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) tarafından hazırlanan ortak hutbe ise cuma namazından sonra Almanca okunacak. Almanca bilmeyen imamlar bu hutbeyi Türkçe ya da başka dillere çevirterek okuyacak. Irak ve Suriye’de IŞİD teröristlerinin korkunç zulümler ve cinayetler işlediklerine dikkat çekilen ortak hutbe özetle şöyle: Yıllardır, özellikle de son günlerde ve haftalarda Almanya ve tüm dünyada insanlar arasına güvensizlik, kavga ve kin tohumlarının yeşerdiğini yaşıyoruz. İnsanların Allah adına nasıl başka insanlara zulmettiğini, insanları yerlerinden ve yurtlarından kovduklarını ve öldürdüklerini görüyoruz. Bunları yaparken Peygamberin sancağını kullanıyorlar ama korkunç cinayetleriyle Allah’ın bize gönderdiği ve peygamberimizin yaşadığı bu ayetleri tek kelime anlamadıklarını gösteriyorlar.

Allah bize Kuran’da (7. surenin 43. ayeti) insanları cennete taşıyan özelliğin kin ve nefretin kalbinden kazınmış olması gerektiğini söylüyor. Hemcinsine kin besleyen ve ona haksızlık eden biri nasıl inançlı olabilir? Allah Kuran’da bize (5. Sure’nin 48. ayetinde) insanların birbirinden öğrenmesi için farklı yaratıldığını ve adil olmamız gerektiğini söylüyor.

KADINLARA TAVSİYE

Yarın yapılacak etkinliklere kadınların aktif katılması ve erkeklerin arkasında değil, yanında yer almaları tavsiye ediliyor. Hutbede 3 Ekim Almanya’nın birleşme gününde birlik ve beraberliği güçlendirmek için herkes camileri ziyarete çağrılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!