Danimarka'dan Türkiye'nin AB üyeliğine destek

Güncelleme Tarihi:

Danimarkadan Türkiyenin AB üyeliğine destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 12:16

Danimarka Meclis Başkanı Mogens Lykketoft, "Türkiye, AB'ye girmek için gerekli olan kriterleri yerine getirdiği takdirde, Türkiye'yi AB'de görmek istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Lykketoft, müzakere sürecinin uzun sürebileceğini belirtti. Lykketoft, Kıbrıs

Danimarkadan Türkiyenin AB üyeliğine destek
sorununun bir an önce çözüme kavuşması ve bu nedenle bloke edilen fasılların açılması dileğinde bulundu.

Türkiye-Danimarka ilişkilerine değinen Lykketoft, ikili ilişkilerin "mükemmel" olduğunu ve her geçen yıl ilerlediğini söyledi.

Danimarkalı birçok şirketin Türkiye'de yatırım yaptığını ve yatırımların süreceğini ifade eden Lykketoft, şöyle devam etti:
"Türkiye sadece zengin bir iç pazar değil aynı zamanda Asya, Kafkasya ve Ortadoğu'ya açılan bir kavşak. Ekonomik ilişkilerimizin gelişmeye devam edeceğine inancım tam. Sürdürülebilir enerji, teknoloji, modern tarım ve gıda işleme gibi alanlarda Türkiye'ye büyük katkılarda bulunabiliriz."

Danimarka'nın Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini söyleyen Lykketoft, "Türkiye, AB'ye girmek için gerekli olan kriterleri yerine getirdiği takdirde, Türkiye'yi AB'de görmek istiyoruz" dedi.

Lykketoft, Danimarka'dan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne katılan yaklaşık 100 militan olduğunu ve bunlardan 20'sinin hayatını kaybettiğini anımsatarak," Topluma entegre olamayanlar, suçlular ya da çete üyeleri IŞİD'e katılanlar arasında" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!