TEOG dersleri vurdu

Güncelleme Tarihi:

TEOG dersleri vurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 10:22

16 milyon 400 bin öğrenci 15 Eylül Pazartesi günü yeni eğitim öğretim yılına başladı. Okullar resmi olarak açılmasına rağmen, İstanbul’da bazı liselerde dersler boş geçiyor. Öğrenciler hem TEOG nakilleri devam ettiği, hem de yoklama alınmayacağı açıklamaları yapıldığı için okula gitmiyor.

Haberin Devamı

Ayrıca öğretmen eksiği, Bakanlık tarafından verilen kitapların eksik gelmesi ve öğrencilere dağıtılmaması derslerin boş geçmesinde etkili oluyor. 3 bin öğrenciden fazla mevcudu olan liseler ikili eğitim yapmaya başladı. Burada dersler sabah 07.00’de başlayıp, akşam 19.00’a kadar devam edecek. İstanbul’daki Esenler Tuna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okul mevcudu 3 bin 400, Sultangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde ise 2 bin 300. İki okulda da bu yıl TEOG kapsamında yeni kayıt yaptıran 9’uncu sınıf öğrenci sayısı 1700. Esenler Tuna Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınıf mevcudu 40 değil, 60’ı aştı. 9’uncu sınıflar için 34 şube ayrıldı. Dört katlı okulun ikinci katı tamamen 9’uncu sınıflara ait iken, 4’üncü kat 10’uncu sınıflarla ortak kullanılıyor. Yetkililer ise velilere, 9’uncu sınıf kontenjanı 900 olan okula 1700 öğrencinin yerleştirilmesinden yakınıyor.

Haberin Devamı

DÜN 3 KİŞİYDİK BUGÜN TEK KALDIM

Lisede ders kitapları da henüz öğrencilere dağıtılmadı. Nakille gelen giden öğrencinin netleşmesinin ardından kitapların dağıtılması planlanıyor. Derslerin başladığı okulda yoklama da alınıyor ancak sınıflar ya tamamen boş ya da 2-3 öğrenci var. Öğretmenler yoklama alıp giderken, okula giden 2-3 öğrenci de sınıfta ya da bahçede oturup sohbet ediyor. Öğrenciler derslerin boşluğundan şikayet ederek, “Kitap vermediler, dersler boş geçiyor. Gelip
birkaç saat takılıp gidiyoruz” diye konuşuyor. 62 kişilik bir sınıfta eğitim alacağını söyleyen Ö.S. adlı öğrenci, “Dün 3 öğrenci geldik. Bugün tek kaldım. Birazdan ben de giderim” diyor.

70 ÖĞRETMEN AÇIĞI

Sultangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde de manzara aynı. Geçen yıl açılan lisede 2 bin 300 öğrenci bu yıl ikili eğitim alacak. 9’uncu sınıf kontenjanı 700 olan okula bu yıl 9’uncu sınıf öğrencisi olarak 1.700 kişi yerleştirildi. 39 şube 9’uncu sınıflara ayrılırken, mevcutlar ise ortalama 40 kişi. Başka okullarda boş kontenjan olmadığı için 100’den fazla veli dilekçesinin de okul yöneticilerinde beklediği öğrenildi. Okulda öğretmen açığı da var. İdareciler hem velilerin sorularına cevap vermeye, hem de ücretli öğretmenleri kabul etmeye çalışıyor. 18 atama yapılması beklenen lisede 70 öğretmen açığı var. Başakşehir’de oturan ve Sultangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi yerleştirilen Bünyamin Göçer de nakil talebinde bulundu. Okula dördüncü kez nakil dilekçesi verdiklerini anlatan Baba Ramazan Göçer, “Oğlumun buraya gelmesi için saat 05.00’te yola çıkması, üç araç değiştirmesi gerekiyor. Maddi durumum yol masraflarına müsait değil. Başakşehir’de bir okula nakil yaptıramazsam okutmayacağım” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!