Hakkari ve Yüksekova'da 2 okul daha yakıldı

Güncelleme Tarihi:

Hakkari ve Yüksekovada 2 okul daha yakıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 09:37

Okulların açılmasına kısa bir süre kala başlayan okul yakma vahşiliği devam ediyor. En son dün gece Hakkari ve Yüksekova'da 2 okul daha ateşe verildi. Okullarda hasar büyük...

Haberin Devamı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kurdi-Der), Kürt Dili ve Eğitim Hareketi (TZP) ile Eğitim-Sen öncülüğünde açılan Kürtçe eğitim veren binanın mühürlenmesinden sonra başlayan olaylar, dün gece de sürdü. Hakkari kent merkezi ile Yüksekova İlçesi’nde, PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik- Hareketi (YDG-H) üyesi oldukları ileri sürülen kişiler 2 okulu daha ateşe verdi. Okullarda büyük hasar meydana geldi.

Haberin Devamı

Yüksekova’nın Esenyurt Mahallesi’nde açılan ancak, Valilik karayla mühürlenen Kürtçe eğitim verilen binada bir grup DBP’li ve 'okul görevlisi' mühürü kırarak dersbaşı yaparken, okul, dün ikinci kez mühürlendi.

Akşam saatlerine doğru çok sayıda özel harekat timinin mühürleme işlemi yapmak için okul önüne gelmesi üzerine de gerginlik çıktı. Binanın mühürlenmesinden sonra çevresinde toplanan ve yüzleri kapalı olan yaklaşık 50 kişilik grubun, polislerin bulunduğu bölgeye havai fişek atmaya başlaması üzerine gerginlik tırmandı.

Haberin Devamı

Hakkari ve Yüksekovada 2 okul daha yakıldı

Polis, çevrede toplanhan gruba gözyaşartıcı bomba ve plastik mermi kulanarak dağıtmaya çalışırken, göstericiler de molotof ve havai fişeklerle karşılık verdi. Ara sokaklara dağılan grup, bu kez de Eski Cezaevi Kavşağı’nda bulunan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Cumhuriyet İlkokulu ile Orta Okulu’na yöneldi.

Hakkari ve Yüksekovada 2 okul daha yakıldı
Mühür yine söküldü... Muhabir bıçaklandı, 50 kişi gözaltında

Okul çevresini saran göstericiler, 4 katlı binanın pencere ve kapılarını kırıp içeriye molotof atarak ataşe verdi. Okulun birçok yerinden alevler yükselirken, göstericiler ise zırhlı polis araçlarıyla dağıtılmaya çalışıldı. Çıkan yangın okulda büyük hasara yol açtı. Aynı saatlerde Mezarlık Mahallesi’nde bulunan Gazi ilk ve orta okulu da dün gece ikinci kez molotoflu saldırıya uğradı.

Haberin Devamı

Hakkari ve Yüksekovada 2 okul daha yakıldı


Yüksekova ilçesinde açılan ancak Valilik kararıyla mühürlenen Kürtçe okulun mühürlenmesini protesto eden yüzleri poşulu bir grup gösterici, Hakkari’nin Gazi Mahallesi’nde bulunan Anadolu Lisesine de molotoflarla saldırdı. Saldırıda, okulun öğrenci girişinin camları hasar görürken, okulun önündeki Atatürk büstüne atılan bir molotof isabet etmedi. Sevk edilen polis gekipleri, okula molotoflarla saldıran göstericilere basınçlı su ve göz yaşartıcı bomba kulanarak dağıtmaya çalıştı. Hasar meydana gelen okul çevresinde polis ekipleri, geniş güvenlik önlemi aldı.

DİYARBAKIR’DA 2 OKULA MOLOTOFLU VE SES BOMBALI SALDIRI

Haberin Devamı

MÜHÜR ÜÇÜNCÜ KEZ KIRILDI

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde Kurdi-Der, Kürt Dili ve Eğitim Hareketi ile Eğitim-Sen öncülüğünde Esenyurt Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde valilik karayla ikinci kez mühürlenen Kürtçe okul, bir grup DBP’li ve okul görevlisi tarafından mührü ücüncü kez kırılarak dersbaşı yapıldı. Bir grup DBP’lini okul önündeki bekleyişi ise sürüyor.

YAKILAN OKULLARDA İNCELEME BAŞLATILDI.

İlçede çıkan olayların ardından PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik- Hareketi (YDG-H) üyesi oldukları ileri sürülen kişiler tarafından ateşe verilen okullarda ise polis tarafından inceleme başlatıldı. Zırhlı araçlar eşliğinde Esenyurt Mahallesi’nde bulunan Esenyurt, Dize Mahallesi’nde bulunan Hamit Kesici, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet ve Uğur Sıtkı ile Mezarlık Mahallesi’nde bulunan Gazi ilkokul ve Orta okullarına gelen polisler, aldıkları geniş güvenlik önlemlerini altında parmak izi alıp, çalışma yaptı.

Hakkari ve Yüksekovada 2 okul daha yakıldı
PKK'dan Diyarbakır’da 8 okula saldırı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!