KOBi’ler buluta girecek

Güncelleme Tarihi:

KOBi’ler buluta girecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 01:12

Son dönemde öne çıkan bulut teknolojisi, işletmelerin verilerini sistemli bir şekilde depolamasını sağlıyor.

Haberin Devamı

IBM Türk İzmir Bölge Müdürü Kamer Gürbakır, gelişen yeni teknolojilerle birlikte öne çıkan “bulut teknolojisinde” iddialı olduklarını belirtti.
Rekabet için teknolojinin çok stratejik bir rol oynadığını kaydeden Gürbakır, “Daha sistemli işleyen akıllı işletmelere sahip olmak için atılması gereken bazı adımlar var. Biz de yaptığımız düzenli toplantılarla bulut sosyal iş ağları, akıllı altyapı ve büyük veri gibi yükselen trendleri iş dünyasına anlatıyoruz” diye konuştu. Türkiye’deki işletmeler gibi kendi kapsama alanlarındaki 11 ilde de şirketlerin çok büyük kısmının KOBİ olduğunu dile getiren Gürbakır, bunların yüzde 25’inin her yıl yok olduğunu, kalan kısımdaki pek çok şirketin de “yeniden doğduğunu” ifade etti.


Bakkalın da ihtiyacı var
KOBİ’lerin teknoloji kullanım alışkanlıklarının giderek yaygınlaşmasının verimlilik açısından önemine işaret eden Gürbakır, “Küçük bir bakkal da, koca bir holding de temel olarak varlığını sürdürmek için ihtiyaçlarının ne olduğunu bilmeli. Her kurum kendi verisini üretiyor ve belli raporlar, analizler çıkarıyor. Ama bunları geleceği için de kullanıyor olması gerekir. Biz de burada devreye girerek şirketlere profesyonel hizmet veriyoruz. IBM olarak ne kadar destek sağlarsak o kadar mutlu oluyoruz. Şirket olarak bu coğrafyada yatırım yapmış tek uluslararası bilişim şirketiyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı


Güvenlikte ilk sırada

Gürbakır, verilerin depolanmasının en gözde yollarından biri olan bulut teknolojilerindeki iddialarını ise şu sözlerle dile getirdi: “Dünyaca tanınan IDC MarketScape Raporu’na göre IBM, ‘Dünya Genelinde Yönetilen Güvenlik Hizmetleri 2014’ raporunda hizmet sağlayıcı kurumlar arasında birinci sırada yer alıyor. Analistler, IBM’in tehditlere ilişkin gelişmiş zekası, tehdit zekasının büyük veri analizi, bulut güvenliği, ek hizmetler ve müşteri portalı alanlarındaki başarıları nedeniyle liderler kategorisine yerleştiriyor” dedi.

IBM HAKKINDA
Dünyanın en büyük bilgi teknolojisi, yazılım ve hizmetleri şirketi IBM, 100 yılı aşkın süredir liderliğini sürdürerek kurumların kendilerini yenilemelerine yardımcı oluyor. IBM her sektörden müşterilerine ihtiyaçlarına uygun teknoloji çözümleri sunarak, değişen dünya ve piyasa koşullarında başarılı olmalarını sağlıyor.

Haberin Devamı

HARDDİSK YERİNE BULUT BİLİŞİM
Bazı bilgisayar kuramcıları şu anki bilgisayar harddisklerinin yerine geçeceği var sayılan ve verilerin internet üzerinden çevrim içi bulutlarla kullanılacağını vurguluyor. Bulut bilişim, bilişim aygıtları arasında ortak bilgi paylaşımını sağlayan tüm hizmetlere verilen genel adı ifade ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!