Bu çocukları işittiniz mi?

Güncelleme Tarihi:

Bu çocukları işittiniz mi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 01:12

Haberin Devamı

İZMİR’de uzaktan akraba İlhami İbiş ile Menekşe İbiş’in ikinci çocukları İbrahim dünyaya geldikten sonra işitme engelli olduğu anlaşıldı. Ailenin yıllarca sürdürdüğü mücadeleye rağmen İbrahim’in rahatsızlığı tedavi edilemedi. İki yıl sonra doğan Rabia’nın da aynı şekilde engelli olduğu ortaya çıktı. İbiş çifti, engelli de olsa çocuklarının iyi bir eğitim alması için mücadele etti. Zekalarında hiçbir gerilik olmayan İbrahim ve Rabia, Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu’nda eğitim gördü. İbrahim, bu yıl mezun oldu.
Gerçek ortaya çıktı
Aile, lise eğitimini de almasını istedikleri İbrahim’e uygun okul bulunması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu. Bir süre sonra evlerinin yakınındaki, normal öğrencilerin devam ettiği liseye kaynaştırma öğrencisi olarak kaydedildiği bilgisi verildi. İlhami İbiş, oğlunun bu okulda eğitim görmesinin hiçbir anlamı olmayacağını, aksine psikolojisinin olumsuz yönde etkileneceğini belirterek itiraz etti. Bunun üzerine İzmir’de lise düzeyindeki bu öğrenciler için okul bulunmadığını söyleyen yetkililer, “Oğlunuzu başka bir ildeki liseye yatılı olarak gönderebilirsiniz” önerisinde bulundu.
Engelli oğlunu okutmak için verdiği mücadele ile İzmir’deki bir eksikliği ortaya çıkaran İbiş, “Benim oğlum gibi çok öğrenci var. Bunları normal liseye gönderiyorlar. İyi de o lisede bu çocuklar ne eğitimi alacak? Boş boş gidip gelecekler. Normal çocukların arasında ne öğrenebilirler? Aksine psikolojileri bile bozulur. O yüzden ben çocuklarımız için bir an önce bir okulun tahsis edilmesini istiyorum. Çünkü aynı sorunu önümüzdeki yıl kızım için de yaşayacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!