İthalat tedbiri genişletiliyor

Güncelleme Tarihi:

İthalat tedbiri genişletiliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 01:08

CARİ açığı azaltmak ve yerli üretimi teşvik etmek amacıyla ayakkabı ithalatında gümrük tarifeleri ve vergileri artırılırken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ayakkabı sektörünü ilk aşamada el-ev aletleri, elektronik eşyalar ve mobilya sektörlerinin izleyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ayakkabı Sanayicileri Derneği yönetimini kabulünde konuşan Zeybekci, yıllık yaklaşık 1 milyar dolarlık büyüklüğü olan ayakkabı ithalatının alınan tedbirlerin ardından orta vadede yüzde 40 oranında azalmasını öngördüklerini söyledi.
Önümüzdeki dönemde alacakları tedbirler ile cari açığı 10 milyar dolar azaltmayı amaçladıklarını belirten Zeybekci, “Ayakkabıyla başladığımız bu uygulama diğer sektörlerde de artarak devam edecek. İlk aşamada belki el aletleri-ev aletleri gruplarında çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bunun arkasından elektrikli aletler, elektronik, mobilya geliyor. Böyle bir süreci hızlı bir şekilde takip ediyoruz.”

ÖNEMLİ OLAN SANAYİ


İthalat daraltıcı önlem alınan sektörlerde ilk aşamada fiyatlarda yükseliş yaşanabileceğini söyleyen Zeybekci, “Belki bazılarının yorumladığı gibi ilk aşamada enflasyonu yukarı da kaldırabilir ama bizim için önemli olan büyüme, bizim için önemli olan milli sanayimizin oluşmasını sağlamak” diye konuştu.

Haberin Devamı

BOEİNG’İ KULLANDI

İthalat tedbiri genişletiliyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dünkü İstanbul ziyaretinde Boeing 737 tipi uçağı kullandı. Simülasyon uçuş yapan Zeybekci İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkarak, Denizli semalarından geçerek İzmir Menderes Havalimanı’na iniş yaptı. Sonrasında İstanbul’a döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!