Diyarbakır'da binlerce kişi yürüdü mührü söktü

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda binlerce kişi yürüdü mührü söktü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 21:03

Diyarbakır’da Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, Kürdi-Der ve Eğitim Destek Evleri tarafından açılan ve Valilik kararıyla mühürlendikten sonra DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün sökmesiyle dün akşam yeniden mühürlenen Kürtçe ders verilecek Ferzad Kemanger İlkokulu’nun mühürü bugün ikinci kez söküldü. Aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın da bulunduğu binlerce kişi, DBP binasından okulun bulunduğu yere kadar bir yürüyüş yaptı, okulun çatısına çıkan eylemcilerden bazıları PKK ve üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı bulunan flamalarını astı.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da pazartesi günü açılan ancak aynı günün akşam saatlerinde Valilik tarafından kapatıldıktan bir gün sonra mührü sökülerek açılan ve Kürtçe eğitim vereceği belirtilen Ferzad Kemanger İlkokulu’na salı günü akşam saatlerinde ikinci kez takılan mühür, bugün akşam saatlerinde tekrar söküldu. Saat 17.00 sıralarında Demokratik Bölgeler Partisi önünde toplanan çoğu çocuk, genç ve kadınlardan oluşan binlerce kişi, PKK flamaları açtı. Parti binası önünde toplanan kalabalık, bir süre Kürtçe Türkü söyleyip PKK ve Abdullah Öcalan lehinde slogan attı. Çevrede sıkı güvenlik önlemi alın polis yetkilileri ile DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt arasında yapılan görüşmede, suç unsuru taşımaması koşuluyla yürüyüşe izin verildi.

Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, Kayapınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Eğitim-Sen, DTK, Kürdi Der ve bazı sivil topluk örgütleri temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık kol kola girerek yürüyüşe geçti.

Haberin Devamı

E Tipi Kapalı Cezaevi’nin bulunduğu alandan geçen grup içerisindeki bazı çocuklar, cezaevini taşlamaya başlayınca, yürüyüşün güvenliğini alan DBP’liler, bu çocuklara engel olduğu görüldü. Yaklaşık bir kilometre yürüyen kalabalık, Kürtçe eğitim vereceği belirtilen Ferzad Kemanger İlkokulu’nun bulunduğu alana geldi.

Topluluktan bazı kişiler okulun kapısındaki mühsü sökerken bu arada kısa süreli havai fişek gösterisi yapıldı. Ardından yüzlerce kişi okula girerken PKK sempatizanı bazı kişiler binanın çatısına PKK ve üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu flamalar astı. Okulun giriş kapısında da PKK flaması üzerinde Kürtçe yazılı bir tabela ve bunun üzerinde de çatışmalarda yaşamını yitiren PKK’lıların fotoğraflarının asılı olduğu görüldü.

Kürdi Der, Eğitim Sen ve DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Kürtçe birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmanın ardından, kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı. Bazı kişiler ise polisin okulu tekrar mühürlememesi için okul bahçesinde nöbet tutmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!