Kılıçdaroğlu Bank Asya mektubu yazdı Davutoğlu sert çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu Bank Asya mektubu yazdı Davutoğlu sert çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 01:11

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Bank Asya ile ilgili mektup göndererek “Krizin sorumlusu olmaya adaysınız” diye yazdı. Davutoğlu’nun yanıtı “Kriz beklentisi vermek istiyorsa bu bir ihanettir” oldu.

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Bank Asya ile ilgili gönderdiği mektup polemik yarattı. Kılıçdaroğlu CHP internet sitesinden yayımladığı açık mektubunda, “Sayın Başbakan, sizi peşinen uyarıyorum, bankacılık sektöründe yaşanabilecek yeni bir krizin sorumlusu olmaya adaysınız” dedi. Davutoğlu ise “Bankaların garantörü Türkiye devletidir. Böylesi üslup Kılıçdaroğlu’na yakışır ama ana muhalefet liderine yakışmaz. Bizi toplumu kutuplaştırmakla suçlayanların bu metni okumasını öneririm” dedi.

Kılıçdaroğlu Bank Asya mektubu yazdı Davutoğlu sert çıktı


‘PİMİ ÇEKİLMİŞ EL BOMBASI’

Kılıçdaroğlu’nun mektubunda özetle şöyle denildi:

“Yüksek rakımlı tepede oturan beyefendinin, Türk bankalarından birisini hedef alan ve açık suç oluşturan sözleri karşısında sessiz kalıyorsunuz. O Anayasal açıdan sorumsuzdur, siyaseten hesaba gelmez. Bir bankayı sermayedarı, mevduat veya kredi müşterisine göre ödüllendirme veya cezalandırma hakkına kimse sahip değildir. Böyle bir keyfilik mali sistemin ortasında pimi çekilmiş el bombası bırakmaya benzer. Bu oyunun kazananı olmaz. Türk ekonomisi bankacılık kesiminde bugünkünü andıran karalama kampanyasının bedelini ağır ödedi. 25 banka battı, milli gelirin üçte biri kadar zarar edildi.”

‘İFADELER UTANÇ VERİCİ’

Davutoğlu, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile düzenlediği basın toplantısında Kılıçdaroğlu’nun mektubuna şöyle yanıt verdi: “Böyle bir mektup gelmedi. Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadeler devlet ahlakı tarafından utanç vericidir. Orada 25 bankanın battığından söz ediyor. 25 bankanın battığı dönemden Türkiye’yi alıp çıkaran biziz Bankacılık sektörünün ekonomik garantörü Türkiye devletidir. Kriz beklentisi vermek istiyorsa bu bir ihanettir. Kime neyi jurnalliyorsun. Bir takım gizli Twitter hesaplarına göre bir ana muhalefet liderinin Türkiye’yi zan altında bırakması düşündürücüdür. Kılıçdaroğlu’nun bu provokatif ifadeleri gerekli cevabı alacaktır” dedi.
Akşam saatlarinde Kılıçdaroğlu, ‘Davutoğlu’nun ‘mektup değerlendirmesi’ için şunları söyledi:
“Daha önce Sayın Davutoğlu ‘benimle muhatap olun’ demişti. Bir özel bankayla ilgili açıklamaları başkası yaptı. Bir bankayı, bir kamu görevlisi, bir cumhurbaşkanı, bir başbakan batıramaz, batırmamalıdır. Çünkü faturasını Türkiye, çok ağır geçmişte ödedi”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!