Buzlu suyla müdür eylemi

Güncelleme Tarihi:

Buzlu suyla müdür eylemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 16:30

75 puanın altında kaldığı için görevden alınan okul müdürleri, İstanbul ve Denizli’de protesto yaptı. Denizli’deki protestoda sendika temsilcisi, üstüne bir kova buzlu su dökerek tepkisini gösterdi.

Haberin Devamı

Denizli’nin Çal ilçesinde okullardaki müdür atamaları ve görevden almaları protesto eden Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Ethem Topel, üstüne bir kova buzlu su döktü, “Kul hakkı yiyenlere meydan okuyorum, hesaplaşacağız” dedi.

Çal Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen İlçe Başkanı Ethem Topel, ilginç bir de eylem gerçekleştirdi. İlçedeki okulların müdürlerinin haksız yere değiştirildiğini söyleyen Topel, okul müdürlerinin görevden alınmasını hem protesto etti hem de meydan okudu. Hem protosto hakkını kullandığını hem de ALS hastalığına dikkat çekmek istediğini söyleyen Topel, çevredekilerin gözü önünde bir kova buzlu suyu başından aşağıya döktü. Topel, “Milli eğitim sistemi felç edildi. Yönetici kıyımları acımazısca sürüyor. Kapalı kapılar ardında iş çevirenleri protesto ediyor ve meydan okuyoruz. 8 binden fazla müdürün görevine son verildi. Bu anlayışa insan ve emek adına karşı çıkıyoruz. Kul hakkı yiyenlerle mutlaka hesaplaşacağız. Onlara meydan okuyorum” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’da ise müdürler Türk Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanlığı öncülüğünde Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Sendikanın 3 No’lu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, yaptığı açıklamada, “İstanbul’da değerlendirmeye alınan 1477 okul müdürünün 787 tanesi kasıtlı olarak 75 puanın altında bırakıldı. Bu okul müdürlerinin yüzde 90’ı Türk Eğitim-Sen üyesi. Beykoz ilçesinde de durum farklı değil. 38 okul müdürü değerlendirmeye alındı, 20 okul müdürü 75 puanın altında verilerek görev süresi uzatılmadı” dedi. Hasanpaşaoğlu açıklamanın ardından 24 Eylül’de ülke genelinde 1 günlük uyarı amaçlı grev yapacaklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!