Otelciler memnun kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Otelciler memnun kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 01:09

Ankara Alışveriş Festivali’nin otellere beklenen etkiyi yapmadığını savunan TÜROFED Koordinatörü Necip Boz, “Normal sezonda yüzde 60-70’lerde olan doluluk oranları, yaz sezonunda yüzde 45’lere düşüyor. Bu yazı da bu oranlarda geçirdik. Dolayısıyla festivalin, otelcileri memnun ettiğini söyleyemeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın önde gelen otellerinin üst düzey yetkilileri, kentin turizm çekiciliği açısından yetersiz kalmasının otel doluluk oranlarını etkilediğini, 2015 yılı sonuna kadar açılacak olan 20 yeni tesisin de bu oranları düşüreceğini belirtti.

Normal sezonda 100’de 60-70 seviyesinde olan doluluk oranlarının yaz sezonunda yüzde 45’ler seviyesine düştüğünü belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) koordinatörü Necip Boz, Başkent’in turistik cazibesinin güçlendirerek bölgeye turist çekecek festivallerin doğru tarihlerde yapılması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

ZAMANLAMA TURİZME GÖRE YAPILMALI

“Ankara’da yeterli sayıda festival yok, olanlar da zamanlama yanlışından dolayı turizmi hareketlendiremiyor. Örneğin Ankara Shopping Fest bölgeye turist çekmek için çok etkili bir organizasyon. Ancak otelcileri çok memnun ettiğini, doluluk oranlarını arttırdığını söylememiz çok zor. Bu tarz festivaller iklim koşulları ve diğer etkenlerde göz önüne alınarak uygun tarihlerde yapılmalı. Bana göre Shopping Fest eylül ayında gerçekleştirilseydi turizm açısından daha etkili bir organizasyon yapılmış olacaktı.

Haberin Devamı

TURİZM CAZİBEMİZİ ARTTIRMALIYIZ

İnsanların özellikle yaz sezonunda kıyı kesimlerini ediyor. Çünkü şehrimizde insanları çekebileceğimiz turistik cazibe yeterli değil. Doluluk oranlarımız yaz sezonunda yüzde 70’lerden 45’lere düşüyor. Çalışan insanlar bile yaz sezonunda kıyı kesimlerinde otelleri tercih ediyor. Mevcut duruma rağmen 2015 yılı sonuna kadar 20 otel daha açılacak, bu demek oluyor ki doluluk oranları daha düşecek. Turistik çekiciliği olmayan bir bölgede yeni oteller açılmasından ziyade her sezon tutarlı bir doluluk kapasitesine ulaşabileceğimiz turistik cazibe yaratılmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!