Gıda sektörünün kalbi Bursa'da atacak

Güncelleme Tarihi:

Gıda sektörünün kalbi Bursada atacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 01:11

Gıda sektörünün kalbi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) öncülüğünde, Uludağ Üniversitesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün işbirliğiyle 26-27 Eylül tarihlerinde düzenlenecek "3. Uluslararası Gıda Kongresi"nde atacak.

Haberin Devamı

Kongre ile ilgili bilgilendirme toplantısı BTSO Hizmet Binası'nda düzenlendi. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu üyesi Aytuğ Onur, Gıda Kongresi'nin Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine katkı sağlayacağını söyledi.

Cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yıldönümünde tarımsal milli gelir büyüklüğünün 150 milyar dolar olarak hedeflendiğini belirten Onur, "Tarımsal ekonomik büyüklükte ilk 5 içerisinde yer almak istiyoruz. Bunu sağlayabilmek için de nitelikli nüfusun yanında kamunun ve özel sektörün Ar-Ge'ye daha fazla kaynak ayırmasını sağlamamız gerekiyor. Büyümenin anahtarı için her adımda inovasyonu kültürümüzün bir parçası haline getirmeliyiz" dedi.

Onur, gıda güvenliğinin sağlanmasının toplumun yeterli ve dengeli beslenmesi, ürün kalitesinin güvence altına alınması ve tüketici haklarının korunması için zorunlu olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin ekolojik avantajlarından kaynaklanan ürün çeşitliliği ve kalitesini ekonomik anlamda değerlendirmesi için işleme, ambalajlama, muhafaza etme ile gıda kalite ve kalite yönetim sistemlerinin geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına ihtiyaç vardır" diye konuştu.

Haberin Devamı

BTSO 12. Meslek Komitesi Başkanı ve Gıda Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız ise Türkiye'deki gıda üretiminin yüzde 58'inin Güney Marmara'dan karşılandığını söyledi.

Bursa'nın gıda üretiminde önemli bir merkez konumunda bulunduğunu ifade eden Yıldız, kongrenin sektördeki farkındalığı da artıracağını kaydetti.

Toplantıda Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Çopur, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, BTSO Meclis ve 12. Meslek Komitesi üyesi ile Kongre Düzenleme Kurulu'ndan Burhan Sayılgan da hazır bulundu.

Kongre gündemi

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 26-27 Eylül tarihlerinde yapılması planlanan "Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi", 2 gün boyunca "Güvenilir Gıda Stratejileri" temasıyla gerçekleştirilecek.

Kongrede, "İleri Gıda Teknolojileri ve Gıda Biliminde İnovasyon", "Türk Gıda Sanayisinin Global Vizyonu", "Gıda Sektöründe Sürdürülebilirlik", "Beslenme ve Tüketici Sağlığına Yönelik Yeni Eğilimler", "Fonksiyonel Gıdalar, Kalite Faktörü" ve "Haksız Rekabete Etkileri" gibi konular alanında uzman isimlerce masaya yatırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!