Vali Mutlu: “Şükrederek ayrılıyoruz”

Güncelleme Tarihi:

Vali Mutlu: “Şükrederek ayrılıyoruz”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 13:17

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Haberi aldığımızda büyük bir hamd içerisinde rabbimize yöneldik, duamızı ettik, şükrümüzü eda ettik. Geldiğimiz gibi ayrılıyoruz. Geldiğimizde nasıl şükrederek, hamd ederek geldiysek bugün de hamd ederek şükrederek ayrılıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın vefatlarının 53. yılı dolayısıyla Anıt Mezar'da düzenlenen anma töreninin ardından Valiler Kararnamesi’yle merkeze atanmasıyla ilgili sorulara şöyle yanıtladı:

İKİ REKAT NAMAZIMIZI KILDIK

“En güzel söz, ‘hayırlı olsun, hayırlısı olsun’ bunu söylüyoruz. Hayırlısı olsun inşallah. Hepimiz için hayırlı olur bunu diliyoruz, rabbimize şükrediyoruz. Devletimizin ve milletimizin hizmetinde hangi makama atandıysak bu güne kadar şükrederek gittik makamlarımızda görevlerimizi yaptık. İki rekât namazımızı kıldık Allah’a hamd ettik göreve başlarken. Ne zaman bir göreve başladıysak rabbimize şükrederek başladık. Ne zaman ayrıldıysak da iki rekât şükür namazımızı kıldık rabbimize şükrettik.

Haberin Devamı



RABBİMİZE YÖNELDİK

Haberimizi aldığımızda büyük bir hamd içerisinde rabbimize yöneldik, duamızı ettik, şükrümüzü eda ettik. Geldiğimiz gibi ayrılıyoruz. Geldiğimizde nasıl şükrederek, hamdederek geldiysek bugün de hamd ederek şükrederek ayrılıyoruz.

İNSANOĞLU HİÇTİR

Dolayısıyla geldiğimiz yerle gittiğimiz yer arasında hiç bir fark yoktur. Hiçlik önemlidir. İnsanoğlu bu dünyada hiçtir. Bütün makamlar gelici ve geçicidir. Makamların hepsi rabbimizin takdiriyle verilir rabbimizin takdiriyle alınır. Onun rızası dışında yaprak kımıldamaz. Bu manada imanımız ve tevekkülümüz tamdır. Dolayısıyla hepimiz geldiğimiz yere döneceğiz. Geldiğimiz yer bellidir.

İSTANBUL’DA YAŞAYACAĞIZ

‘İstanbul’a veda ediyorsunuz’ dediniz. İstanbul’a veda etmiyoruz, İstanbul’la birlikteyiz, milletimizle birlikteyiz. Vedalaşmak asla söz konusu değil. Netice itibariyle bu güzel şehirde yetimlerin yanağını okşamak, gençlerin saçını okşamak, büyüklerimizin ellerinden öpmek suretiyle insanımızın yanında dün olduğu gibi bugün de olacağız. Neticede İstanbul’la birlikteyiz burada yaşayacağız. Elhamdülillah buna şükrediyoruz.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Bu güzel devlet makamlarını millet makamlarını bize tevdi eden devletimizin bütün bizi görevlendirmiş makamlarına da bu manada elbette ki teşekkürlerimizi de ifade etmek isterim. Makamlar gelip geçicidir. Biz bu görevleri her şeyden öte bilgimiz, tecrübemiz ve sarsılmaz samimiyetimizle en iyi şekilde yapmaya gayret ettik. O nedenle ayrılırken de geldiğim günkü kadar rahat ve müsterih bir şekilde ayrılıyorum. Daha sonra inşallah sizlere ayrıca zaman zaman değerlendirmelerimi ayrıldığım gün itibariyle de yapacağım. Bu kısa bir Allaha ısmarladık olsun.

BİR GÜN SONRASI BİLE

(Böyle bir şey Bekliyor muydunuz?) Şöyle söyleyeyim, biz geldiğimiz günün bir gün sonrasında da her şeyi bekleriz. Hiç bu konuda sarsılmaz imanımız vardır. Geldiğimiz günle bir gün sonrasında fark görmeyiz. Dolayısıyla bekliyor muydunuz diye bir şeyi çok doğru görmüyorum. Neticede geldiğiniz gibi ayrılacaksınız. Giriş de güzeldir gidiş de güzeldir. Rabbimizden gelen her şey güzeldir. Dolayısıyla başımızın üstündedir. İstanbul’a hizmet etmekten edebilmekten onur duyduk. İnşallah, devletimize büyük devletimize, Türkiye Cumhuriyeti devletimize ve 77 milyon millet ailemize dua etmeye devam edeceğiz. Teşekkür ediyorum. Hoşçakalın, iyi günler diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!