Büyülü bir aşk hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Büyülü bir aşk hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 11:48

Dünyada en çok hasılat yapan müzikallerden 'Güzel ve Çirkin', 8-19 Ekim tarihlerinde ilk kez İstanbul'da sahnelenecek.

Haberin Devamı

Yönetmenliğini Rob Roth'un, koreografisini ise Matt West'in üstlendiği, klasik bir aşk hikayesini unutulmaz karakterler ve kostümlerle tamamlayan, Disney’in en iyi müzikal dalında Tony ve Olivier ödüllü müzikali Beauty and The Beast, 20. yılı onuruna düzenlenen özel turnenin ilk durağında Zorlu Center PSM’de sahne alacakr.

En uzun süreli ve en çok hasılat yapan Broadway gösterileri arasında yerini alan ve orjinal yaratıcı ekibinin yeniden bir araya gelmesiyle turneye hazırlanan Beauty and the Beast, 8– 19 Ekim tarihleri arasında İstanbullularla buluşacak.

Büyülü bir aşk hikayesi

Müzikal, düşmanları tarafından tuzağa düşürülerek büyüyle lanetlenen genç prens Beast ile taşrada yaşayan güzeller güzeli Belle’in hikayesini sahneye taşıyor. 1991 Oscar Ödülleri'nde animasyon film dalında ödül kazanan oyun, 9 kez Tony Awards’e aday gösterildi ve 13 yıl boyunca Broadway'de sahnelendi. Halen en uzun süreli ve en çok hasılat yapan Broadway gösterilerinden biri olarak kabul edilen müzikal, ilk kez sahne aldığı günden bu yana 22 ülkede 8 farklı dile çevrildi ve sahnede 67 yıla karşılık gelen 28 bin'den fazla performansla 35 milyonun üzerinde izleyiciye ulaşarak 1.7 milyar dolar gelir elde etti.

Haberin Devamı

Büyülü bir aşk hikayesi

ABD'de, profesyonel, topluluk ve okul prodüksiyonları da dahil olmak üzere 6 binin üzerinde farklı sahnede sergilenen Beauty and the Beast’in izleyici kitlesi, Broadway müzikali sahneleme geleneği bulunmayan ülkelerde gösterdiği başarı ile daha da arttı. Müzikal İskandinavya, Latin Amerika, Doğu Avrupa, Rusya ve diğer birkaç ülkede sahnelenen ilk Disney Theatrical Productions oyunu oldu. Günümüzde ise Fransa , Kuzey Amerika, Japonya ve Almanya'da Disney’in Beauty and the Beast müzikaline ait 4 prodüksiyon bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!