Eşim benden gizli kardeşine para veriyor

Eşimle evlenmeden önce maddi sorunların birlikte çözülmesi gerektiği hakkında konuştum. Eşim de gayet olumlu bir şekilde karşılamıştı. Fakat evlendikten sonra kardeşinin kredi kartı borçlarını ödemek için benden gizli ona para verdiğine şahit oldum.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben 35 yaşındayım, eşim ise 34 yaşında. Eşimle sekiz ay önce tanıştım. Beraberliğimiz ilk olarak mantık ilişkisiydi. Birbirimize karşı hislerimiz zamanla gelişti. Evlilikte birbirimize açık ve net olmamız gerektiğine inandığımdan, nişanlılığımız süresince her şeyi eşimle açık bir şekilde konuştum.
Üzerinde en çok durduğum nokta evlilikte “ben” değil “biz” olabilmekti. Bu konuya dayalı olarak maddi sorunların birlikte çözülmesinin önemine ve “benim param, benim borcum” gibi cümlelerin evlilikte olmaması gerektiğine inandığımı evlenmeden önce eşimle konuşmuştum. Eşim de gayet olumlu bir şekilde karşılamıştı.
Fakat evlendikten sonra kardeşinin kredi kartı borçlarını ödemek için benden gizli ona para verdiğine şahit oldum. Neden benim bu olayı bilmemi istemediğini hâlâ anlamış değilim. Bu olayı sorduğumda bu paranın babasının parası olduğunu, ihtiyacı olur diye kendisine verdiğini söyledi. Bu şekilde olsa bile bana her şeyi açıkça anlatabilirdi.
Sorun bununla da bitmiyor, ona ne kadar borcu olduğunu sorduğumda “sana ne, o benim borcum ben öderim, sen karışma” gibi cümlelerle benim de bazı borçlarımı ona yüklemek isteyebileceğimi, ondan nakit para vermesini beklemekle suçluyor.
Oysa ki ben borcun ne kadar olduğunu öğrenip bu yükün altına beraber girmemiz gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. İnanın borcunun miktarı önemli değil, bir şekilde ödenir; sonuçta ikimiz de çalışan insanlarız.
Fakat benim üzüldüğüm nokta benden bir şeyleri gizleyip, haklı görünmek için karşı saldırıya geçmesi, sürekli sızlanması ve “sen benimle evlenerek hata yaptın” gibi cümleler kullanmasıdır. Ben eşimi, kendisi inanmasa da çok seviyorum.
Bu konuşmadan sonra eşimle aramız iyice açıldı ve ben bu işi nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Eğer bana yardımcı olursanız sevinirim.
Rumuz: Mutluğu Arayan

Haberin Devamı


Evlilikte maddi konular ortaya saçılıp, sorun olursa ilişkide sarsıntı yaşanması kaçınılmaz. Sizin dediğiniz gibi “ben”, değil, “biz” olabilmek elbette ki en mükemmeli, ama bu her zaman mümkün olmayabiliyor. Ve evlilik danışmanlarının da sıkça dikkat çektiği gibi, her insanın sadece kendine özgü, kendi dünyası içinde bazı özelleri olabilmeli. Karşı tarafın da buna saygı göstermeyi bilmesi gerekli.
Eşiniz çalışan bir kadın olduğuna göre, dediği gibi de kardeşine babasının onun için ayırdığı bir parayı veriyorsa, sizin bu konuyu daha fazla kurcalamamanızda yarar var. Diyelim ki, kardeşi zorda kalmış ve ona kendisi yardım etmeye çalışıyor. Bunu da gizlemek istemiş. Olamaz mı?
Madem bu konularda çok hassas, siz de olayı fazla büyütmeyin. Israrcı olmayın. Her konuda anlaştığınız, sevdiğinizi söylediğiniz eşinizi, eğer evliliğinizin mutlu devam etmesini istiyorsanız, “illa doğruyu söyleyeceksin, ben her şeyi bilmeliyim” şeklinde zorlamaktan vazgeçin.

Yazarın Tüm Yazıları