Kavacık’a soğuk hava deposu yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Kavacık’a soğuk hava deposu yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 10:58

KARABAĞLAR Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçeye bağlı Kavacık Köyü’nde yetişen üzümlerin daha uzun süre korunması için soğuk hava deposu yapımını bu dönemde çözeceklerini, bölgedeki hava durumunu ve bağlarda oluşacak hastalıkların izlenmesini sağlayacak cihazları da belediye olarak karşılayacaklarını söyledi. Selvitopu, ek otobüs konusunda destek isteyen köylülere de İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceklerini, bu sorunu da çözeceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Köylülere üzüm ve bağcılık ile ilgili bilgi vermek amacıyla düzenlenen "Sürdürülebilir Bağcılık" konulu söyleşi Kavacık köy meydanında düzenlendi. Söyleşiye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kavacık Köyü Muhtarı Şinasi Köse ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri bölümünden Prof. Dr. Ahmet Altındişli’nin konuşmacı olarak katıldığı söyleşide bağcılık, bağ zararları ile mücadele ve pazarlama yöntemleri ile ilgili konular masaya yatırıldı.

Kavacık köyündeki üzümün iklimi ve toprağın yapısıyla çok güzel yetiştiğini belirten Prof. Dr. Altındişli, Kavacık’a soğuk hava deposu yapılması halinde köylülerin üzümü daha uzun süre pazarlama konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi. Kavacık üzümünün dünyanın en güzel üzümlerinden biri olduğuna dikkat çeken Altındişli, "Kavacık’ın Allah yapısı bir güzelliği var. Gündüz sıcak gecelerin serin olması üzümün iri ve siyah renk olmasını sağlıyor. Buranın üzümü Fransız ’Alphonse’ üzümü ama ülkemize çabuk uyum sağladı. Kavacık Köyü İzmir’den bin metre daha yukarıda ve bu sayede bu üzüm iri taneli, aroması güzel oluyor. Eğer bölgede soğuk hava deposu yapılırsa bu üzümü uzun süre pazarlama yapmanız mümkün. Ayrıca üzüm ile turizmi de birleştirmek gerekiyor" diye konuştu.

Kavacık üzümünü Türkiye ve dünyada marka yapacaklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da üzümün uzun süre kalması için soğuk hava deposu sorununu bu dönemde çözeceklerini söyledi. Bölgedeki hava durumunu ve bağlarda oluşacak hastalıkların izlenmesini sağlayacak cihazları belediye olarak karşılayacaklarını da belirten Başkan Selvitopu, "Bu cihazlar sayesinde daha sağlıklı ürünlerin elde edilmesi ve elde edilen ürünlerin en iyi biçimde pazarlanması için elimizden gelen tüm çabayı Kavacık için yerine getireceğiz" dedi. Halkın istediği ek otobüs seferleriyle ilgili de İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceklerini belirten Başkan Selvitopu, bu sorunu da çözeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Prof. Dr. Ahmet Altındişli’ye plaket verip teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!