Mesut Özil döküldü Dortmund Arsenal'ı 2-0 yendi

Güncelleme Tarihi:

Mesut Özil döküldü Dortmund Arsenalı 2-0 yendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 11:15

Dortmund'un Arsenal'ı 2-0 yendiği maçta Mesut Özil kötü bir performans sergiledi. Arsene Wenger Mesut'u 61. dakikada oyundan çıkardı. Leverkusen ise Monaco deplasmanından puansız döndü: 1-0.

Haberin Devamı

Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta mücadele eden Dortmund, İngiliz ekibi Arsenal'ı sahasında 2-0 yenip grupta liderlik koltuğuna oturdu. Almanya'nın diğer takımı Leverkusen ise Şampiyonlar Ligi ilk maçında Monaco'ya 1-0 yenildi.

MESUT'U OYUNDAN ÇIKARDI
Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan'ın sakatlığı nedeniyle forma giymediği karşılaşmada Arsenal'da Mesut Özil ile birlikte Dünya Şampiyonu olan Alman milli Mertesacker ve Podolski de oynadı. Mesut Özil'in belki de kariyerinin en kötü futbolunu oynadığı gecede, Teknik Direktör Arsene Wenger Alman milli futbolcuyu 62. dakikada dışarı aldı. Dortmund 22 kez rakip kaleyi yoklarken, Arsenal sadece dört kez kaleye şut çekebildi.

HARİKA OYNADIK
Sarı Siyahların 2-0 kazandığı maçta ilk golü İtalyan golcü Immobile 45. dakikada attı. İkinci gol de hemen ikinci devrenin başında geldi. Aubameyang 48. dakikada farkı ikiye çıkardı: 2-0. Alınan sonuçtan ve oynanan futboldan memnun kalan Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp “Harika oynadık. Böyle oynamayı sürdürmek istiyoruz. Sahada boş alanları gördük ve iyi kullandık. Harikaydık ve amaca ulaşır futbol oynadık” dedi.

HAKAN İLK MAÇINA ÇIKTI
Hakan Çalhanoğlu'nun ilk kez Şampiyonlar Ligi maçı oynadığı gecede Leverkusen deplasmanda Fransa ekibi Monaco'ya 1-0 yenildi. Leverkusen'de Levin Öztunalı oynamazken Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu ilk 11'de sahaya çıktı. Hakan 90 dakika, Ömer ise 71 dakika sahada kaldı. Leverkusen maçı, 61. dakikada yediği golle kaybetti. Leverkusen Teknik Direktörü Roger Schmidt “Defansta çok iyi durup rakibe neredeyse hiç pozisyon vermediğimiz maçı kaybetmek çok acı. Gruptaki altı maçımızdan birini kaybettik. Daha beş maç var” sözleriyle gruptan çıkacaklarının mesajını verdi.

EMRE CAN OYNAMADI
Alman U 21 milli takım futbolcusu Emre Can'ın kadrosunda bulunduğu İngiliz ekibi Liverpool, sahasında konuk ettiği Ludogorets'i 2-1 yendi. Emre Can'ın forma giymediği karşılaşmada Liverpool galibiyet golünü uzatma dakikalarında bulduğu penaltıdan attı. 82. dakikada Balotelli ile 1-0'lık skoru yakalayan İngiliz ekibi, 90. dakikada Abalo'nun golüne engel olamadı: 1-1. Maçın uzatma dakikalarında kazanılan penaltıyı gole çeviren Gerrard Liverpool'u 2-1'lik galibiyete taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!