Söktüler

Güncelleme Tarihi:

Söktüler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 02:15

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen Ferzad Kemanger İlkokulu’nun kapısına asılan mührü söktü.

Haberin Devamı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde izinsiz olduğu gerekçesiyle valilik kararıyla mühürlenen okulun önünde önceki akşam bir grupla oturma eylemi başlatan Zümrüt, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile basın açıklaması yaptı. Zümrüt, Kürtçe yaptığı açıklamada "Bu yasağı kabul etmiyoruz. Zincirleri kıracağız. Halkın dediğini yapacağız" dedi. Açıklamanın ardından Zümrüt, mührü sökerek, zafer işareti yapan kalabalıkla birlikte okula girdi.

TEKRAR MÜHÜRLENDİ

Akşam ise polis mühürü yeniden okul kapısına astı. Mühürlemeye karşı çıkan grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

HAKKARİ’DE DE KIRDILAR

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Esenyurt Mahallesinde önceki gün açılan ancak valilik kararıyla mühürlenen Kürtçe okulun mührü de dün bir grup DBP’li tarafından kırıldı. İçeri giren öğrenci ve veliler sıralara oturdu, ders başı yapan bazı öğretmenler öğrencilere Kürtçe alfabe öğretti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!