Bank Asya’dan sermaye artırımı hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Bank Asya’dan sermaye artırımı hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 01:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar dönüşünde BDDK’ya Bank Asya’ya el koyması için çağrı, kredi derecelendirme kuruluşları Moody’s ve Fitch’e de ‘objektif olun yoksa ilişkiyi keseriz’ uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın ‘BDDK gereğini yapmalı’ dediği Bank Asya dün sürpriz bir sermaye arttırı kararı aldı. Bank Asya 900 milyon TL’lik ödenmiş sermayesini 1 milyar 125 milyon TL’ye çıkaracak. Bank Asya’nın borsadaki kaybı dün de sürdü. Borsa İstanbul’da önceki gün açıldığında yüzde 20 değer kaybeden Bank Asya hisseleri dün de yüzde 20 kayıpla 0.8 kuruşa indi.

EN YÜKSEK ‘YETERLİLİK RASYOSU BİZİM’

Bankadan KAP’a yapılan açıklamada 225 milyon TL’lik sermaye artışının tamamı nakit olarak karşılanacak. Dün sabah saatlerinde yaptığı bir başka açıklamada ise banka Bank Asya’nın en yüksek sermaye yeterlilik rasyosuna sahip bankalardan biri olduğu ve kamu otoritelerin tüm taleplerinin yerine getirildiği belirtilmişti.
Bank Asya hisseleri dün yine taban fiyata gerileyerek açıldı. Bank Asya hisseleri açılışta yüzde 10.10 düşerek 0.89 liraya geriledi. İkinci seansta da düşüş sürdü. Bank Asya hisseleri ikinci seans taban fiyatı olan 0.80 liraya indi. Böylece Bank Asya hisseleri 5 hafta sonra işleme açıldıktan sonra dört seans üst üste taban fiyata gerilemiş oldu. İki günlük kayıp yüzde 40’ı bulurken bankanın piyasa değeri 720 milyar liraya düştü. Bank Asya hisseleri 7 Ağustos’a işleme kapatıl-madan önce bankanın piyasa değeri 1 milyar 116 milyon liradaydı. İki günlük piyasa kaybı 400 milyon TL’ye yaklaştı.

Haberin Devamı

BDDK’nın denetim maddeleri

BDDK Yasası’na göre BDDK’nın bankaların önlem alınması gerektiren haller 68, 69, 70 ve 71’nci maddelerde belirleniyor. 68’inci maddede yapısında bozulma tespit edilen bankaların alması gereken önlemler yer alıyor. 69’uncu maddede önlemlere rağmen durumunda düzelme olmaması halinde BDDK’nın alınmasını istediği tedbirler belirleniyor. Tüm bunlara rağmen düzelme olmadığı takdirde ise 70’inci madde devreye giriyor. 71’inci madde ise faaliyet izninin kaldırılması veya fona devredilmesini düzenliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!