Obama’ya ‘Karadan girelim’ tavsiyesi

Güncelleme Tarihi:

Obama’ya ‘Karadan girelim’ tavsiyesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 01:44

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Irak ve Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı mücadelede, hava saldırılarının başarısız olması durumunda Başkan Barack Obama’ya Irak’a kara birliklerinin konuşlandırılmasını önerebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Dün Savunma Bakanı Chuck Hagel ile Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’ndeki IŞİD konulu oturuma katılan Dempsey, Obama’nın bölge ülkeleriyle birlikte örgüte karşı Irak ve Suriye’de izleyeceği stratejiyi destekledi. ABD’li komutan “Eğer bu strateji başarısız olursa, Başkan’a kara kuvvetlerinin kullanılması tavsiyesinde bulunabilirim” dedi.

‘ŞOK VE DEHŞET’ DEĞİL

Irak’taki mevcut birliklerin muharip rol üstlenmediğini belirten Genelkurmay Başkanı, Irak ordusu ve Peşmerge’nin Musul’u IŞİD’den almayı planlaması halinde, ABD askerlerinin bu güçlere eşlik etmesini veya yakın muharebeye dair tavsiyede bulunabilmesini isteyeceğini kaydetti. Geçtiğimiz hafta, Obama IŞİD’e karşı stratejisini açıkladığında ABD muharip güçlerinin IŞİD’e karşı mücadeleye dahiliyetinin söz konusu olmadığını söylemişti. Dempsey, örgüte karşı izlenecek saldırıların zamana yayılacağını, ‘şok ve dehşet’ olmayacağını da sözlerine ekledi. ‘Şok ve dehşet’ 2003 yılında Irak’ta Saddam Hüseyin’in devrilmesi için ABD yönetiminin izlediği askeri yöntem olarak ünlenmişti.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!