Kaprisleriyle uğraşamam

Güncelleme Tarihi:

Kaprisleriyle uğraşamam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 01:44

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına karşılık, “Kılıçdaroğlu selam verirse selamını alırız ama kaprisleriyle uğraşacak vaktimiz yok. O kendi kongrelerinde küçük iktidar mücadeleleriyle uğraşsın” dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, ilk yurt dışı seyahatini yapacağı KKTC’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını görünce şaşırdım. Söylediklerim çok açık. Ülkeyi yönetmeye talip olmama karar verecek olan AK Parti’dir. Bunun için Kılıçdaroğlu’nun sorgulamasına, icazetine gerek yok. Kılıçdaroğlu görüşmek için sürekli şart koşuyor. Kendi kongresinde mahalle baskısı ile kendisini aday gösteren delegenin neden kendisine oy vermediğini düşünsün. Kılıçdaroğlu selam verirse selamını alırız. Selam alacaksa selam veririz, elini uzatırsa elimizi uzatırız, elimizi uzattığımızda elimiz havada kalmadığı zaman ve bu kutlu yürüyüşe bir şekilde katkıda bulunma iradesi gösterdiğinde, birlikte bu yürüyüşü gerçekleştiririz. Ancak büyük Türkiye yürüyüşü esnasında önümüze engel çıkarırsa, hiç tereddüt etmeden engelini alır, yolun kenarına koyarız. Bu engel, taş da olur söz de. Tutumumuz olumlu olacaktır. Kılıçdaroğlu’nun kaprisleriyle uğraşacak vaktimiz yok. O kendi kongrelerinde küçük iktidar mücadeleleri ile uğraşsın.”

Haberin Devamı

Gelin barışı bu yıl çözelim

İLK resmi yurtdışı ziyaretini KKTC’ye gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’den KKTC’ye su projesiyle ilgili “Teknik olarak mümkün. Teşvik edici olacaksa, Türkiye’den Kıbrıs’a gidecek su hattına paralel bir hat kurulur ve Doğu Akdeniz’deki doğalgaz kaynakları Türkiye’ye getirilir, buradan da uluslararası pazarlara gider” dedi. Davutoğlu’nu Lefkoşa’da Başbakan Özkan Yorgancıoğlu karşıladı. Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile ortak basın toplantısında da Rum lider Nikos Anastasiadis’e barış çağrısında bulunarak şunları söyledi: “Gelin bu barışı bir an önce yarın değil, bugün gelecek hafta değil bu hafta, gelecek yıl değil bu yıl çözelim. Yunanistan Başbakanı’na sesleniyorum: Kıbrıs’ın 2 tarafına da birlikte gidelim. Önce Güney’e sonra Kuzey’e geçelim. Çay içelim kahve içelim oturup bu işi çözelim.”

Ömer BİLGE / LEFKOŞA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!