İzmir'de esnaf borç içinde

Güncelleme Tarihi:

İzmirde esnaf borç içinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 01:27

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, esnaf ve sanatkarların uzun zamandır ekonomik kriz içinde bulunduğunu, iktidarın harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Tanrıkulu, İzmir’de 2014’ün ilk 8 ayında 4 bin 455 esnafın meslek odasında kaydığını sildirdiğini, ilk 7 ayda 283.3 milyon TL tutarındaki 24 bin 463 senedin protesto olduğunu, icra dosyalarının arttığını ve 10 fabrikanın kapandığını söyledi.

Haberin Devamı


Tanrıkulu, uzun zamandır piyasada giderek artan bir durgunluk ve nakit sıkıntısı olduğuna dikkat çekti. Kredi kartlarındaki taksit sınırlamasının da esnaf ve sanatkarların satışlarını olumsuz etkilediğini, eşit olmayan rekabet koşullarından esnaf ve sanatkarların senet ve çeklerin ödenmediğini, satış ve ciroların da gün geçtikçe gerilediğini belirtti.
Döviz kurlarındaki oynaklık ve son zamanlardaki artışın esnaf ve sanatkarı mağdur ettiğini, maliyet artışlarını satış fiyatlarına yansıtamadıklarından zararlarının arttığını belirten Tanrıkulu, “Esnaf ve sanatkarımız borç içinde bankaların eline ve vicdanına terk edilmiş, birçoğunun bankalara olan borcundan dolayı malına el koyulmuş ve icradan satışa çıkarılmıştır. İcra takibindeki ortalama borç miktarının; mikro işletmelerde 21 bin TL, küçük işletmelerde 88 bin TL, orta ölçeklilerde ise 411 bin TL düzeyindedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!