İlk elektronik sınıva giriş belgeleri internette

Güncelleme Tarihi:

İlk elektronik sınıva giriş belgeleri internette
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 17:10

20 Eylül’de ilk defa elektronik ortamda yapılacak Yabancı Dil Sınavı’na (YDS) girecek adayların giriş belgeleri internette yayınlandı. Adaylar sınava giriş belgelerini T.C kimlik numarası ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden alabilir.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunacak. Adayların, belgelerin yazıcıdan dökümünü alırken, fotoğrafının görünür olmasına dikkat etmesi gerekiyor. Belgelerin renkli veya siyah beyaz çıktıları sınav günü adayların yanında bulunması gerekiyor. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmaması gerekiyor. Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.
Sınava giriş belgesinin dışında adayların yanında fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerinin de bulunması gerekiyor. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değil), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek.
Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli sayılmayacak. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. kimlik umarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek. Sınav günü görevliler, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceğinin de göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak, alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak.
Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekiyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!