‘Bekliyordum’ ya da ‘Beklemiyordum’ doğru olmuyor

Güncelleme Tarihi:

‘Bekliyordum’ ya da ‘Beklemiyordum’ doğru olmuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 01:04

İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun merkeze, Malatya Valisi Vasip Şahin’in de İstanbul Valiliği’ne atanmasını da içeren kararnameyi gece 02.00 dolayında sosyal medyada gördüm. Sosyal medyadaki paylaşımları okurken Vasip Şahin’le ilk buluşmamızı anımsadım.

Haberin Devamı

Malatyalı işadamı Ömer Çokyaşar, 2012 Eylül’ünün ilk günlerinde aramıştı:

‘Bekliyordum’ ya da ‘Beklemiyordum’ doğru olmuyor

- Malatya’ya yeni atanan valimiz Sayın Vasip Şahin’le bir arkadaşımızın teknesinde buluşacağız. Kendisine, “Kentimize hoş geldiniz” diyeceğiz. Bu buluşmaya sizi de bekliyoruz.

O gün akşam saatlerinde bildirilen iskelede tekneye bindim. Teknenin İnanlar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan’a ait olduğunu öğrendim. Buluşmaya katılan isimler şöyleydi:
- Serdar İnan, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, Derviş Ali Çokyaşar, Oğuzbey A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Oğuz, TOKİ İstanbul Emlak Daire Başkanı Ali Seydi Karaoğlu, 360 Bosphours Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Aktürk ve Genel Müdürü Abdülkerim Çay.

Haberin Devamı

Düzce Valiliği’nden Malatya’ya atanan Şahin, kentin yabancısı olmadığını belirtmişti:
- 1990-1992 döneminde Malatya’nın Pütürge ilçesinde kaymakamlık görevinde bulundum.

‘Bekliyordum’ ya da ‘Beklemiyordum’ doğru olmuyor

1964 Bayburt doğumlu, 1985 İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu olan Şahin, Küre ve Mudurnu’da kaymakamlık, Muş ve Düzce’de vali yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, 2010’da Düzce’ye vali olarak dönmüştü.

Bugün yeni görevi nedeniyle aradım:
- Bana, “Bekliyor muydunuz” diye soranlar oldu. “Beklemiyordum” dedim. Hemen bazı internet siteleri bu sözümü, “Şaşırtan açıklama” diye yansıttılar. Aslında valilik makamı, memuriyetteki rutinleşmiş sürelerle bağlı değildir. Ben Malatya’da 2 yılı tamamladım, 3’üncü yıldan gün almaya başlamıştım. İstanbul Valiliği, daha farklı boyutları olan bir görev.

Fotoğrafı iyice görmeden konuşmak istemem

Böyle bir görev için, “Bekliyordum” demenin de doğru olmadığını kaydetti:
- Kaymakamlık, vali yardımcılığı ve valilik başta olmak üzere 30 yıla yakın devlet hizmetim var. 6 aylık valilik deneyiminden sonra İstanbul’da göreve atanan valiler de oldu. Bu, bakanlığımızın, hükümetin takdiridir.

Haberin Devamı

- Göreve ne zaman başlayacaksınız?
- 5-10 gün sürer.

- İstanbul’la ilgili söyleyeceğiniz neler olabilir?
- Bugünden birşey söylemek doğru olmaz. İstanbul’u elbette biliyorum. Ancak, göreve başlayıp, fotoğrafı iyice görmeden konuşmak istemem.

2 yıllık görev döneminde izlediğim kadarıyla Vasip Şahin, ”Malatyalı’nın sevgisini kazanmış vali”ler arasında yerini aldı.

Apronda karşılamak yanlış anlaşılır

Şahin’le 7 Ağustos 2014 günü Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesindeki Malatya mitinginin olduğu gün havalimanındaki VIP salonunda karşılaştım. Eşiyle birlikte havalimanın yolunu tutmuş, ancak karşılama eibinde olmamaya özen göstermişti. İstanbul’dan giden bazı Malatyalı işadamları apronda karşılama ekibinde yer almak için yarışırken, Şahin salonda beklemeyi yeğlemişti:

Haberin Devamı

- Seçim yasakları var. Benim aprona çıkıp karşılama yapmam yanlış anlaşılır.
Bakalım Şahin, İstanbul’da neler yapabilecek?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!