"Almanya'da mutluluk aradım ama katil oldum"

Güncelleme Tarihi:

Almanyada mutluluk aradım ama katil oldum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 16:35

Almanya'da şubat ayında üç kişi öldürüp dört kişiyi yaralayan ve kundakçılık yapan Çinli sanık Yanqing T., mahkemede "Almanya'ya mutlu olmaya geldim ama katil oldum" dedi.

Haberin Devamı

Almanya'nıın Düsseldorf şehrinde cinayetle suçlanan 49 yaşındaki aşçı, suçunu itiraf etti. Avukat ofislerinde kundakçılık yapan sanık, "Üç kişi öldürüp, dört kişi yaraladım" dedi.

'PİŞMANIM' DEYİP ÖZÜR DİLEDİ
Düsseldorf'da yargı önüne çıkan iki çocuk babası olan sanık, "Çok pişmanım ve cezamı çekmeye hazırım" dedi ve kurbanların yanı sıra kurban yakınlarından da özür diledi.

İntihar etmeyi bile düşündüğünü belirten Yanqing T., ifadesinde "1996 yılında Çin'den Almanya'ya geldim. Güven, mutluluk ve özgürlük aradım. Bunun yerine katil oldum. Kendimi af edemiyorum" şeklinde konuştu.

AVUKATLARI CİDDİYE ALMADI
Almanya ve İsviçre'deki iş hayatında sürekli zorluklarla boğuşmak zorunda kaldığını belirten sanık, dövüldüğünü ve provoke edildiğini öne sürdü. Haksızlığa dayanamadığını, buna rağmen pes etmeyip yoluna devam ettiğini ifade eden Yanqing T., en son bir kadının iftirasına uğradığını, ancak avukatların yanlış yönlendirmesiyle davayı haksız yere kaybettiğini söyledi.

OFİSLERDE DEHŞET SAÇTI
Bunun üzerine cinnet geçirdiğini, iki silah, iki bıçak ve benzin bidonları ile kuşanarak avukat ofisleri bastığını anlatan Yanqing T., kurbanlarını bıçak ve silahla öldürdü, ardından ise ofisi kundaklayıp kaçtı.

Haberin Devamı

Olaylarda üç kişi öldü, dört kişi ise yaralandı. Sanık Yanqing T.'nin müebbet hapis ile yargılanacağı bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!